5 greșeli pe care le facem cu toții atunci când folosim smartphone-urile si care ne pot afecta sanatatea

Trebuie sa recunoastem ca majoritatea dintre noi folosim telefonul pana aproape sa adormim. Chiar si atunci cand ne punem la somn tinem telefoul pe langa noi pentru a auzi alarma dimineata. Ei bine se pare ca aceste lucruri ne pot afecta sanatatea pe termen lung. Trebuie sa stim cum sa ne folosim telefoanele si cum sa avem grija si de sanatatea noastra.
In acest articol va prezentam 5 greșeli care ne pot afecta sanatatea pe care le facem cu toții atunci când folosim smartphone-urile.
Dormim cu telefonul langa noi
Un telefon mobil este practic un emițător și receptor electromagnetic. Asta înseamnă că emite unde radio. Deși nu a fost încă dovedit, cercetările continuă să arate cum valurile vă pot afecta creierul după ce ați fost expus timp îndelungat. Dacă vă este imposibil să-l opriți complet sau să îl mențineți în altă cameră în timp ce dormiți, încercați să îl mențineți în modul avion.
Suntem expusi la lumina albastră prea mult timp
Lumina de la ecran ne suprima de melatonină , hormonul care regleaza ciclul de somn , fiind un alt motiv pentru care nu ar trebui să stai aproape de telefon în timp ce dormi. Lumina albastră provoacă, de asemenea, dureri de cap și probleme de ochi și vedere.
Folosirea acestuia cu un semnal scăzut
Când vedeți un semnal slab pe telefon, înseamnă că telefonul dvs. scoate un semnal mai puternic ca transmițător, iar asta inseamna mai multe radiatii. Dr. Devra Davis recomandă utilizarea unei linii fixe sau păstrarea telefonului cât mai departe de dvs., atunci când semnalul este scăzut. De asemenea, determină încălzirea telefonului dvs. care este un alt pericol.
Area prea mult contact cu pielea
Există mai multe studii care se concentrează pe legătura dintre telefoanele mobile și cancer, în special semnalul lor de transmisie care este în jur de 900 MHz, ceea ce face ca telefonul să se încingă. Pielea ta absoarbe ușor căldura în bucăți minuscule de fiecare dată când il țineți aproape de corp. Deși nu există alte efecte dovedite ale radiațiilor de radiofrecvență asupra corpului uman, știm că un raport de absorbție scade dramatic când păstrezi o anumită distanță între tine și telefon.
Încercați să folosiți căști sau difuzoare în timp ce vorbiți la telefonul mobil, pentru a nu-l atinge și dacă nu îl utilizați, lăsați-l departe de dvs. pentru cea mai mică cantitate de expunere.
O postura incorecta
Este cunoscut faptul că utilizarea telefoanelor mobile cauzează leziuni la degetul mare precum tenosinovita. Există o altă problema numită „gât text”. După cum sugerează și numele, atunci când îți îndoiți gâtul înainte să privești ecranul, stresul coloanei cervicale crește treptat.
Și pe măsură ce trece timpul, greutatea pe care o simți poate fi de 5 ori mai mare decât greutatea reală a capului. Aceasta provoacă dureri de gât și anomalii de postură. Țineți telefonul la nivelul ochilor, menținând gâtul cât mai drept.
![]() |

Andreea Esca, despre cat s-a straduit sa-si cucereasca sotul: 'Când l-am văzut, a fost groaznic, eu nu sunt în stare să abandonez!'


24 de lucruri iesite din comun pe care le puteti veți vedea numai în Rusia


39% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional. Cum îi va afecta pe viitor


10 secrete pe care restaurantele fast-food nu vor să le știi


15 iluzii optice care aproape le-a dat oamenilor un atac de cord


Lovitura: statul pregateste ”rechizitionarea” medicilor


25 de fotografii surprinse de cei de la „National Geographic", care fac timpul să se oprească


Dacă ai fost crescută de o mamă puternică și iubitoare, ai devenit o femeie tare și sigură pe sine


Aceste poze de înainte şi după ne arată cât de mult se schimbă lumea în care trăim. Ocazie rară de a vedea cum arătau aceste locuri acum zeci de ani!


La doar 13 ani a câştigat peste 90 de medalii, dintre care 70 de aur, insa acesta a fost răsplătit cu monede de 50 de bani. Olimpic: „Noi ne putem realiza oriunde, România nu ştiu dacă are aceeaşi şansă!“
