SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

13 creaturi ciudate pe care putine persoane au avut ocazia sa le vada in realitate
Fauna sălbatică nu încetează să ne uimească prin diversitatea sa. Probabil că nu ai auzit niciodată despre multe dintre viețuitoarele care trăiesc pe planeta noastră. Acestea reusesc sa ne uimeasca cu aspectul lor atunci cand avem ocazia sa le vedem. Insa unele dintre aceste animale sunt atat de rare sau de bine ascunse in fauna salbatica incat ne este foarte greu sa dam de ele.

In acest articol va prezentam mai multe fotografii cu niste creaturi ciudate pe care putine persoane au avut ocazia sa le vada in realitate. Priviti pozele si o sa vedeti cat sunt de interesante aceste creaturi.

Tarsier

Aceste mici primate drăguțe trăiesc în Asia de Sud-Est. Mărimea lor este de aproximativ 3 până la 6 inci. Este un pic trist că nu pot fi domesticite, deoarece nu pot supraviețui decât în ​​sălbăticie.

Leu alb

Leii albi nu sunt o subspecie separată. Aceste animale au o tulburare genetică. Ii puteți vedea uneori în Africa de Sud.

Axolotl

Axolotl este probabil cel mai ciudat critter pe care îl poți avea în acvariul. Astăzi sunt crescuți în cea mai mare parte în captivitate și rareori se întâlnesc în sălbăticie. Axolotilii adulți au o lungime de aproximativ un centimetru, dar au o putere superioară: își pot regenera branhiile, coada și chiar membrele.

Diavolul spinos

Diavolii spinoși sunt șopârlele unice Australiei. Diavolii excitat sunt glutoni: o singură șopârlă poate mânca câteva mii de furnici pe zi.

Marmoset pigmian

Aceste primate fermecătoare nu cresc mai mult de 6 centimetri și probabil pot fi considerate cele mai mici din specie. Locuiesc în pădurile tropicale din America de Sud și trăiesc mai ales în copaci.

Pește blob

Acesta este poate cel mai ciudat pește de mare adâncime din lume. Trăiește la adâncimi de 2.400 de metri, iar densitatea sa este mult mai mică decât cea a apei, astfel încât poate înota fără niciun efort. Apropo, în Asia, carnea ei este considerată o delicatesă.

Cherax pulcher

Această specie de raci este cu ușurință cea mai frumoasă: coaja cheraxului are culoarea curcubeului și arată ca o imagine din spațiu. Din păcate, populația acestor creaturi uimitoare a scăzut dramatic recent.

. Crab de păianjen japonez

Acesti crabi sunt printre cei mai mari de acest fel și ating greutăți de 40 de kilograme, si cu picioarele din față întinse ajung la aproape 10 metri. Crabii de păianjen se hrănesc cu moluște și resturi de animale și trăiesc până la 100 de ani.

” Buretele pentru țeavă”

Acești bureți iau forma de tuburi care pot arăta destul de minunat în unghiul corect. Un singur tub poate crește până la 5 metri înălțime și 3 cm grosime și nu încetează să crească până când dispare după sute de ani.

Aye-aye

Această bestie curioasă este endemică în nordul Madagascarului. Aye-aye pufos are dimensiuni modeste, dar prezintă o coadă de blană de aproape 2 metri în lungime.

Cerb minuscul

Aceste animale sunt cele mai mici și totodată cele mai străvechi ungulate cu degetele uniforme din lume. Înălțimea lor este de doar 10 cm. Sunt ușor de înspăimântat și duc o viață nocturnă. Un fapt interesant: în folclorul asiatic, aceștia sunt considerați foarte vicleni – la fel ca vulpile din Europa.

Șopârlă cu gât înfundat

Dacă dragonii ar exista cu adevărat, probabil ar arăta ca aceste șopârle – doar uitați-vă la acel pliu uriaș de pe gât. În ciuda dimensiunilor lor modeste, șopârlele cu gât sunt niște vânători excelenți.

Potoo

Aceste păsări au un cioc larg care îi ajută să prindă insecte în zbor. Un potoo cu ochi largi, cu gura deschise este o imagine pe care nu o vei putea uita mult timp. Din păcate, este destul de greu de observat din cauza camuflării sale forestiere excelente.

Bonus: o tarantula albinoasa pufoasa

Această tarantulă pare că vrea să se târască și pur și simplu nu poți rezista la farmecul ei. Este de fapt o jucărie făcută din blană falsă.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

De ce unele doamne la vârsta de 50 ani arată ca femeile tinere, în timp ce altele ca bunicuțele? 19317 fotografii cu animale care îți vor vindeca sufletul mai bine decât psihoterapia 47

Uite cum ar fi arătat personajele din „Game Of Thrones”, dacă ar fi fost desenate de Disney 14013 poze găsite în cărțile pentru copii care ridică o tonă de întrebări 94210 oameni care așteptau bebeluși și au sfârșit primind vârstnici mici 53220 de oameni care ar fi trebuit să stea inchisi in casa pentru a evita problemele 65610 celebrități care au purtat aceeași ținută de mai multe ori și încă arată uimitor 10620 de întâlniri pe care iti doresti sa le uiti cat mai repede posibil 83717 tatuaje izbitoare care au invins sistemul 27110 probleme de sanătate pe care le poti rezolva cu ajutorul lămâilor 2895
SuperClipuri.com 2022