SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Primarul din Alba Iulia vrea ca Biserica şi Armata să plătească impozit ca orice contribuabil: „De la Sfântu Petru în jos toată lumea plăteşte“
Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, vrea ca Biserica şi Armata să plătească impozit ca orice alt contribuabil. Acesta vrea, astfel, ca statul să primeascp mai mulţi bani la buget.

Propunerea primarului din Alba Iulia a fost agreată de edilii din marile oraşe, relatează digi24.ro. ”De la Sfântu Petru în jos, toată lumea răspunde. Şi de la Sfântu Petru în jos toată lumea plăteşte impozite. De ce să nu plătească armata impozit, de ce să nu plătească judecătoria impozit? Biserica trebuie să plătească impozit”, a declarat Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia, conform sursei citate.

În legătură cu impozitarea Bisericii, Patriarhul Daniel spunea, în urmă cu trei ani, că Biserica Ortodoxă Română ar accepta impozitarea veniturilor, iar preoţii să nu mai primească salarii de la stat, cu condiţia ca BOR să primească înapoi proprietăţile confiscate.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susţine că însuşi statul trebuie impozitat. ”Noi trebuie să îi convingem că trebuie impozitat şi proprietatea statului central. Că în acel moment statul va şti exact ce are, va începe să facă ordine, că îşi va da seama că ţine o clădire abandonată şi plăteşte impozit. Că o ţine şi se degradează”, a precizat Gheorghe Falcă. De asemenea, în PNL se discută şi propunerea impozitării diferenţiate, în funcţie de criterii sociale, economice şi geografice.

„Am putea cere supraimpozitare de 500% pentru imobilele neîngrijite. O majorare pe care fiecare primărie să o poate aplica dacă doreşte sau nu, inclusiv după criterii urbanistice”, a afirmat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. În schimb, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, Robert Negoiţă, a adus în discuţie problema finanţării proiectelor, în condiţiile în care Guvernul a decis că Primăriile ar trebui să contracteze credite de la bănci. ”Nu avem acea legislaţie care să ne permită să luăm împrumut din trezorerie, cum a fost anul trecut. Anul ăsta aţi făcut o struţo-cămilă.

Şi ne-aţi trimis pe toţi la bănci. Întârziem foarte mult proiectele dacă ne lăsaţi pe mâna băncilor”, a afirmat Robert Negoiţă, primar PSD, sectorul 3, citat de Digi24. Primarii au solicitat Guvernului emitarea unei act normativ care să reglementeze această situaţie.

sursa: https://www.stirisinoutati.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

12 sfaturi psihologice inteligente pe care le puteți folosi în fiecare zi 126910 fotografii care demonstreaza că în fiecare colț al lumii frumusetea este văzută altfel 2754

20 de fotografii care au fost facute la momentul perfect 286210 oameni care așteptau bebeluși și au sfârșit primind vârstnici mici 532Cum trebuie să folosești ghimbirul pentru a curăța plămânii de tutun, chiar dacă nu ești fumător 2202Cum a aparut acest tanar la examenul pentru permis auto: “Pai nici eu nu stiu ce e!” Politistii i-au facut dosar penal 1056Radu e cel mai destept copil din Romania! Are 5 ani, un IQ de 149 si este cu adevarat un geniu! Lumea este uimita! 126Toalete la preţ de vilă, amenajate într-o şcoală de la ţară. Primăria a investit o sumă uriaşă în doar şase ani 35217 cele mai scumpe materiale din lume, Aurul este abia pe locul 15 5706Zodiile care au cel mai ascuţit simţ al umorului: te vor cuceri iremediabil 183
SuperClipuri.com 2021