10 lucruri pe care părinții ar trebui să le faca pentru a crește un copil matur si sigur pe el

Există diferite domenii de maturitate : emoțional, fizic, moral, social și intelectual. Toate sunt cu adevărat importante în viața copiilor, pentru ca aceștia să devină oameni independenți și responsabili, care au propriile păreri și care sunt gata să-i ajute pe ceilalți. Ca parinti trebuie sa ii ajutam pe copii sa invete toate aceste lucruri si sa devina niste oameni de baza ai societatii.
In acest articol suntem pregătiți să vă povestim despre câteva modalități simple prin care puteți schimba viața copilului în bine si cum il puteti face sa se simta mai liber.
Îți poți ajuta copilul să-și dezvolte încrederea în sine.
Este mai bine să nu faci totul pentru copilul tău . Ei trebuie să învețe să se îmbrace singuri, să își lege propriile șireturi și să-și împacheteze rucsacul pentru școală. Desigur, o puteți face mai repede și cu mai multă pricepere, dar ar trebui să aveți răbdare și să așteptați ca copilul dvs. să faca asta singur. Este posibil să nu fiți întotdeauna acolo pentru ai ajuta si ar trebui să știe că se pot baza pe ei înșiși .
Ii puteți oferi copilului dumneavoastră oportunitatea de a alege pentru ei înșiși.
Lasă-ți copilul să facă alegerea . Nu ar trebui să alegi haine, jucării și hobby-uri pentru ei sau să decizi ce le place și ce nu. Puteți ajuta cu sfaturi și puteți discuta despre alegerea lor cu ei. Dar nu poți crede că știi mai bine decât ei când vine vorba de ceea ce își doresc. Stiu ei înșiși acest lucru, trebuie doar să le oferiți oportunitatea de a obține ceea ce își doresc .
Îți poți lăsa copilul să meargă singur.
Nu este nevoie să-ți urmezi copilul peste tot . Pe măsură ce cresc, pot merge singuri la școală sau pot lua autobuzul școlar. Desigur, dacă mergeti cu el vă veți simți mai calm și puteți fi sigur că copilul a ajuns cu siguranță la destinație. Dar la o vârstă mai conștientă, copiii cunosc deja regulile de siguranță și înțeleg cum să se comporte pe stradă. În plus, dacă sunt în compania prietenilor, lăsați copiii să meargă împreună și să discute despre temele și jucăriile noi.
Va puteți învăța copilul despre autocontrol.
Desigur, copiii sunt foarte emotivi. Ei pot fi fericiți sau pot plânge atât de tare încât se va auzi pe stradă. Bucuria este minunată, dar dacă, la cel mai mic dezacord, copilul începe să strige furios și să arunce cu jucarii, ar trebui să li se arate cum să-și controleze emoțiile . Copilul trebuie să fie sensibil la ceea ce se întâmplă. Și dacă vă răsfățați fiecare țipăt, atunci se pot obișnui să obțină totul în acest fel.
Îți poți învăța copilul autodisciplina.
Copilul ar trebui să învețe să se disciplineze și să facă lucrurile necesare, chiar dacă nu au legătură cu jocul și distracția. Spălarea dinților înainte de culcare, îndepărtarea jucăriilor și realizarea temelor sunt toate o parte integrantă a unei rutine zilnice. Și fără a controla ceea ce fac , lăsați-i să facă singuri temele.
Lăsați-vă copilul să răspundă.
Este necesar să oferiți copilului dumneavoastră o oportunitate de a vorbi singuri . Acest lucru este important atât pentru abilitățile lor intelectuale, cât și pentru comunicare. Copilul nu trebuie să se teamă că cineva le poate cere ceva. Ei ar trebui să învețe cum să răspundă la întrebări și să dezvolte un răspuns spontan. În caz contrar, pot deveni timizi.
Poți explica cauza și efectul copilului tău.
Dacă îi certati, asigurați-vă că spuneți pentru ce și spuneți-i de ce sunt vinovați. Este important ca copilul să-și dea seama de greșelile sale și să tragă propriile concluzii. Ei ar trebui să înțeleagă că acțiunile lor pot duce la anumite rezultate. Și încearcă să rămâi calm când le explici de ce este mai bine să te comporte și motivele pentru care sa faca asta.
Îți poți lăsa copilul să facă greșeli.
Încercați să nu vă sponsorizați excesiv copilul. Desigur, merită să explicăm lucruri care pot fi periculoase pentru viața lor. Dar îi poți oferi copilului libertatea când vine vorba de alte lucruri. Acest lucru ii va permite să învețe din greșeli și să câștige propria experiență personală, care va fi apoi utilă în viitor. Amintiți-vă că greșelile, căderile și dezamăgirile fac parte din viață.
Îți poți ajuta copilul să-și formeze propria opinie.
Este util să dezvolți capacitatea copilului de a reflecta și de a privi critic o situație și de a-ți formula convingerile pe baza. De asemenea, este important să îi lăsați să își exprime părerea . Acest lucru îi va ajuta să nu cedeze la glumele de la semenii lor sau să acționeze într-un mod ciudat și rău doar pentru a demonstra ceva altora. Și în viitor, această persoană va putea să își mențină poziția și nu va intra sub influența altcuiva.
. Puteți încerca să nu vă tratați copilul ca și cum ar fi mic tot timpul.
Când copilul împlinește 3 ani, îi puteți obișnui încet să îndeplinească unele sarcini . Își pot aranja jucăriile , de exemplu. Și pe măsură ce cresc, extindeți lista treburilor casnice. Acest lucru contribuie la dezvoltarea lor și la insuflare de disciplină. De asemenea, acest lucru îi poate învăța să îi ajute pe ceilalți și să respecte munca altora.
![]() |

Un singur pahar de vin pe zi seara ne eliberează de stres și ne ajută sa avem un somn liniștit.


O singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism


Uite ce face Cea mai Puternica Femeie din lume...VIDEO


Te iert nu pentru ca meriti, ci pentru ca eu merit pace!


Nu mai aștepta ca oamenii să te facă fericit, caută fericirea în tine


Un polițist spune ADEVĂRUL – E concurs cine dă mai multe amenzi populației!


Мать спилась, отца вычеркнул из жизни… Витас «наплевал» на родню ради карьеры?


Un barbat si-a pus sotia sa aleaga intre el si cainii ei, iar femeia a rămas cu câinii


Iulică, spaima scenei! Melodia „Tu-mi dai cucul, eu îţi dau…" a surprins pe toată lumea


Ne îmbolnăvim, în primul rând pentru că uităm să râdem, să ne bucurăm de viață
