SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Gimnastica în stilul lui MICHAEL JACKSON! Un exercitiu de nota 10! Trebuie sa vedeti minutul 1:10
Gimnastica este un sport care implică o serie de mișcări ce necesită forță fizică, flexibilitate, echilibru, rezistență, grație și conștientizare chinestezică. Forul ce guvernează acest sport la nivel mondial este Federația Internațională de Gimnastică. Fiecare țară are propriul organism național de conducere afiliat la FIG, România fiind afiliată la acesta prin Federația Română de Gimnastică.

Gimnastica artistică este cea mai cunoscută ramură a acestui sport. Probele la feminin sunt sărituri, paralele, bârnă, sol, iar la bărbați sol, cal cu mânere, inele, sărituri, paralele și bară fixă. Probele de gimnastică își au originea în Grecia Antică. Alte ramuri ale gimnasticii de performanță sunt gimnastica ritmică, gimnastica aerobică, gimnastica acrobatică și săriturile la plasa elastică (trambulină).

Gimnastica acrobatică cuprinde trei grupe de exerciții: salturi acrobatice, exerciții în pereche și de grup.Gimnastica de circ este împărțită în partere (exerciții pe echipamente și aparate, montate pe arenă) și aer (exerciții pe echipamente suspendate deasupra arenei); respectiv gimnaști – pe sol și în aer.

Fiecare dintre cele două tipuri de gimnastică de circ include o varietate de subspecii (în funcție de echipamentul utilizat și de metodele de lucru): parter – exerciții pe bare orizontale, trambulină, inele de toate tipurile; aer – exerciții pe trapezul de toate tipurile, cord de parele, cord de volante, cadru, bambus, curele, pânze, inel, sferă.

Gimnastica de echipă a apărut în Scandinavia. Primul concurs oficial a avut loc în Finlanda în 1996 și se desfășoară acum o dată la doi ani. Echipele de competiție, cluburile, sunt formate din trei categorii: echipe de femei, bărbați și mixte. Gimnastica se compune din trei tipuri: exerciții la podea, salturi de la mini-trambulină și salturi acrobatice. În fiecare dintre cele trei discipline, numărul de gimnaști este de la 6 la 12 persoane.

Gimnastica de echipă include cele mai dinamice tipuri de exerciții de gimnastică: exerciții de grup, acrobatice și salturi de gimnastică de sprijin. Aceasta are o muzicitate inerentă, o orientare motor-educativă pronunțată, complexitatea optimă a exercițiilor.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Filip Jianu, noua stea a tenisului romanesc!!! Este in semifinale la Australian Open!!!! 129Nivelul de cultură al unui bărbat se măsoară în atitudinea lui față de o femeie 233

SCENE SCANDALOASE în biserici: Poliția a luat mascații și s-a dus peste preoți, în timpul slujbelor/ UPDATE: Replica Poliţiei 23432 de imagini care ne demonstreaza ca Japonia este cu mult in fata altor tari 343Prima femeie care a vizitat toate ţările din lume la numai 27 de ani 3682FinTech-ul romanesc Beez testeaza o optiune prin care vrea sa te faca sa renunti la creditul pentru cumparaturi 5113 Cele mai frumoase citate ale lui LIAM NEESON 104Doi români arestaţi în Italia după ce au omorât un poliţist în timpul unui jaf la o bancă 715 persoane a căror creativitate a depasit cu mult limitele imaginatiei 845 greșeli pe care le facem cu toții atunci când folosim smartphone-urile si care ne pot afecta sanatatea 262
SuperClipuri.com 2022