SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cum s-au schimbat bărbații în ultimii 100 de ani și de ce putem uita cu toții de Gentlemeni




Cercetătorii britanici au aflat că în ultimii 100 de ani, bărbații au devenit cu circa 3,9 inci mai înalți și au câștigat, de asemenea, mult in greutate. Dar, de asemenea, au devenit mult mai slabi. Lipsa activității fizice a dus la faptul că presiunea lor de prindere a devenit cu 19 kilograme mai mică decât tatăl lor la aceeași vârstă.

Noi am decis să aflam celelalte modalități prin care bărbații de astăzi sunt diferiți de tații și bunicii lor. Iar schimbările interioare s-au dovedit a fi chiar mai interesante decât schimbările exterioare.

Bărbații nu mai trebuie să fie câștigători.

„Un bărbat de succes este unul care câștigă mai mulți bani decât poate cheltui soția sa. O femeie de succes este cea care poate găsi un astfel de bărbat. ” – acesta este un citat tipic din anii 50 de către actrița populară, Lana Turner . În anii imediat următori războiului, o femeie ar fi judecată dacă ar decide să meargă la serviciu în loc să aibă grijă de copiii și acasă. Acum, cuvântul „gospodină” sună cam umilitor: femeile adesea câștigă mai mulți bani decât soții lor.

În timp ce filma o serie de documentare, jurnalistul suedez Peter LeMarc a încercat să găsească o femeie care s-a ocupat doar de treburile casnice și de copiii ei, dar nu a reușit să o facă: puținele gospodine care sunt încă acolo, nu au dorit să-și recunoască statutul.

Așadar, bărbații moderni joacă foarte rar și rolul câștigătorului de pâine și baza principală a familiei. De obicei, ambii parteneri împărtășesc responsabilitatea de a face bani.

Ei pot fi în concediu de maternitate și să nu le fie rușine.

Legea suedeză spune că, dacă o familie dorește să obțină plata integrală pentru concediul de maternitate, cuplul ar trebui să împartă concediul în mod egal între ambii părinți. În acest caz, fiecare soț trebuie să petreacă cel puțin 90 de zile în concediu de maternitate. Acest lucru încurajează părinții să ia parte la creșterea copiilor și le oferă femeilor posibilitatea de a nu renunța la un loc de muncă promițător.

În multe țări, numai tații trec la concedii de maternitate. Doar în SUA, în 2010, au fost 2,2 milioane de bărbați care au făcut asta. Conform unor studii, o creștere a cantității de comunicare între tată și copil are o influență pozitivă asupra copiilor:

Dacă un tată a fost implicat activ în îngrijirea copilului în primele 8 luni din viața lor, copilul se ocupă mai bine de stres în anii de școală și arată mai multă empatie în viața de adult.
Comunicarea regulată între un bărbat și fiul sau fiica sa îi ajută pe copii să evite dezvoltarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție, să aibă rezultate mai bune în școală și să vadă psihologii mai rar.
Există, de asemenea, o idee că băieții crescuți de tații lor sunt mai puțin narcisici și agresivi, iar fetele sunt mai puțin pasive.

Nu trebuie să fie „bărbați adevărați”

Ideea de onoare este legată direct de termenul „un bărbat adevărat”. A fost necesitatea de a-și susține onoarea și reputația care i-au determinat pe bărbați să facă ceea ce este bine timp de secole: trebuiau să respecte femeile, să îi protejeze pe cei slabi și să fie fermi și puternic în privința deciziilor lor. Onoarea tradițională se baza pe acel cod sau pe o serie de reguli care trebuiau respectate. Dacă o persoană respectă aceste reguli, era respectată de oamenii din jurul lor și dacă încălcau regulile, ar putea aduce rușine pentru sine pentru totdeauna.

Codul pentru bărbați și băieți a fost realizat de organizații speciale: confrații, ordine de cavaleri, cercetași ș.a. Acum, aceste comunități au dispărut aproape complet, fiecare persoană are dreptul să decidă singură ce este rușinos și ce nu. Așa își formează propriul cod de onoare.

Și asta a dus la:

Bărbații nu sunt așteptați să acționeze ca cavaleri. Imaginează-ți această situație: o fată se întoarce acasă însoțită de un bărbat și cineva țipă ceva obscen la ea. O femeie care înțelege onoarea în mod tradițional se așteaptă ca bărbatul să facă ceva infractorului. Dar pentru un bărbat modern, propria sa stare de bine poate fi mai importantă (ceea ce înseamnă că dinții și oasele rămân intacte), decât să protejeze femeia.

Liniile morale sunt încețoșate. Încălcarea codului a însemnat că omul care l-a făcut a fost disprețuit și alungat din grup. Deci, codul a fost tratat mai serios decât legea. Acum, un bărbat își poate părăsi soția însărcinată, nu poate plăti niciun ban pentru sprijinul copilului și poate avea totuși respectul prietenilor săi.
Bărbații nu au niciun motiv de reacție grandioasă. Acțiunile sale vor rămâne neobservate de majoritatea oamenilor, iar legile nu sunt întotdeauna de partea eroului. Dacă un bărbat protejează o femeie de un infractor, dar încalcă legile de autoapărare, el poate să meargă în închisoare pentru asta.

Ei pot uita de sensul clasic de „domn”.

Bărbații care au respectat normele și regulile stabilite de societate au fost numiți domni. Dar normele nu mai sunt la zi.

Bărbații nu mai trebuie să protejeze reputația femeilor: chiar și femeile obișnuite pot avea grijă de ele însele, cu atât mai puțin celebritățile. Cu un secol în urmă, dacă un bărbat numea toate femeile cu care era în relație înainte de căsătoria sa, ar părea un tip rău. Dar astăzi, aceste informații sunt total acceptabile.
Bărbații nu trebuie să deschidă ușile pentru femei: femeile ar putea chiar să considere asta drept discriminare.
Singurul lucru care ne-a mai rămas, probabil, de la domnii este capacitatea de a trata oamenii în egală măsură indiferent de ceea ce fac : ar putea fi un ospătar într-o unitate de fast-food sau președintele unei companii de renume mondial.

Nu trebuie să fie duri

În urmă cu doar câteva decenii, demonstrația publică a emoțiilor în rândul bărbaților era încruntată. Bărbații trebuiau să fie puternici și stoici. Țăranii nu erau foarte blânzi cu soțiile și copiii lor și puteau chiar folosi forța fizică pentru a-i determina să facă ceva. Neputința femeilor era uimitoare: în Anglia, încă din secolele XVII-XIX, bărbații și-au vândut soțiile pe piață ca și cum ar fi obiecte.

Dar recent, există o altă tendință : bărbații tineri și adolescenții devin din ce în ce mai raționali în relațiile lor . Își înțeleg mai bine emoțiile, le pot sorta și evită conexiunile. Chiar dacă acest comportament le permite să evite o mulțime de probleme, nu este foarte probabil să experimenteze sentimente puternice în viața lor.

De ce nu ar trebui să ne facem griji pentru schimbările care se întâmplă bărbaților

Suntem încă mai mult sau mai puțin dependenți de stereotipuri, de aceea poate părea că există „ceva în neregulă” la bărbați. Dar, de fapt, nu este nevoie să vă faceți griji.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de femei care ne demonstreaza ca un machiaj reusit poate face minuni 50



21 de cupluri care au inlocuit inelele de logodnă cu tatuaje deosebite! 471





În Canada este mare agitație: de țărm s-a apropiat un aisberg de dimensiuni colosale 77893



10 Fapte despre femeile antice din istorie pe care profesorii nu le menționează 2426



7 iluzii optice care i-au influențat pe utilizatorii de internet 25



23 de imagini care ne arata cat de cruda poate sa fie viata in unele situatii 358



Klaus Iohannis: stați acasă, altfel, după Sărbători vom avea înmormântări! / VIDEO 51



Unica in lume aceasta pestera din Romania este locul in care cerul si pamanatul parca comunica 186



14 lucruri despre viata din Japonia care ar putea duce in eroare orice strain 3959



Aşa vindeci complet reumatismul cu CIMBRU! Scapi pentru totdeauna de dureri şi amorţeală 452




SuperClipuri.com 2024