SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Acestea sunt cele mai nebunesti selfie-uri!
Selfie este o fotografie autoportret, realizată digital, cel mai des pentru a fi postată pe rețele de socializare. Cuvântul (de origine engleză) selfie a fost declarat de către Oxford English Dictionary, în noiembrie 2013, ca fiind cuvântul anului.

Fotografiile etichetate ca fiind selfie au, în general, caracteristicile:

-apare și brațul persoanei (și chiar și aparatul foto sau telefonul mobil, dacă poza estă făcută în oglindă)
calitatea pozei poate fi îndoielnică;
-apar chestii de tip personal: tatuaje, piercing-uri, accesorii stridente (cercei, ruj), mușchi mai dezvoltați, animale de companie.
-Pentru realizarea unor poze mai bune, practicanții de selfie recurg și la utilizarea de selfie stick-uri⁠(en).

Amploarea „fenomenului selfie” a dus la aceea că unele persoane chiar și-au pierdut viața în timp ce încercau să-și facă selfie.

Fotograful american Robert Cornelius este cunoscut pentru faptul că a realizat prima poză de tip autoportret din istorie, în 1839, iar astronautul american Buzz Aldrin a făcut primul „selfie” din spațiu, în 1966.

Conform unor studii efectuate de Brigham Young University, persoanele care își fac selfie-uri în mod frecvent pot fi împărțite în trei categorii:

-comunicatorii: persoane care își distribuie fotografiile pentru a provoca dezbateri ca formă de socializare;
-vanitoșii: persoane obsedate de propria imagine și pe care și-o controlează frecvent;
-autorii de biografii: persoane care vor să studieze cum evoluează în timp, selfie-urile fiind pentru acestea o formă de auto-descoperire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un iubit gelos și-a făcut iubita să se îngrașe, astfel încât ceilalți bărbați să nu i-o fure 71816 fotografii care ne arata cat de putine lucruri stim despre lumea in care traim 51

Cum sa scapi de nasul infundat in doar 15 minute 1149Cele Sapte Lucruri pe care trebuie să le țineți în taină și să nu le povestiți nici măcar rudelor 225415 fotografii care nu sunt pentru cei slabi de inimă 323Baiatul are doar 4 anisori.. dar cand CANTA te lasa cu GURA CASCATA - VIDEO 114421 de citate inspiraționale, care îți vor schimba viața 213Ce mâncau românii pe vremea lui Ceaușescu: o jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei și un kilogram de zahăr pe lună 73844 lucruri pe care producatorii de sticle de plastic nu isi doresc sa le afli niciodata 2775Catelul incearca sa-si recupereze patul furat de pisica! 126
SuperClipuri.com 2022