SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 tipuri de dureri de cap care ascund probleme grave de sănătate
Durerea de cap este probabil una dintre cele mai frecvente dureri cu care majoritatea dintre noi ne confruntăm. În cazul în care aceasta persistă mai multe zile se impune vizita la medic. În funcție de centrul durerii, iată cele 8 tipuri de durere de cap care pot ascunde afecțiuni mai mult sau mai puțin grave:

Migrenele

Dacă durerea este localizată doar pe o parte a capului și ai senzația că ceva pulsează, atunci cel mai probabil este vorba de o migrenă. O astfel de durere poate fi însoțită și de simptome precum sensibilitate la lumină și zgomot. Medicii ne recomandă să ne odihnim cât mai mult dacă ne confruntăm cu migrene.

Durere presantă

Acest tip de durere se manifestă printr-o senzație de apăsare la nivelul capului. De obicei, aspirina este recomandată pentru ameliorarea acesteia.

Presiune în obraji și ochi

Dacă resimți o astfel de presiune, cel mai probabil ai o durere la nivelul sinusului. Deseori, aceasta e tot un fel de migrenă, dar este posibil ca ele să fie și un simptom al unei infecții de sinus, situație în care doctorul îți va recomanda antibiotice.

Durere bruscă și scurtă în anumite zone ale capului

16 semne indică faptul că durerea de cap poate fi un simptom al unei boli grave, iar durerea bruscă și scurtă este unul dintre ele. Aceste dureri sunt scurte și intense, iar mersul la medic este obligatoriu pentru că simptomele pot indica boli precum un anevrism cerebral.

Durere la nivelul ochilor

Durerea este foarte intensă și este asociată cu simptome precum roșeața ochilor, lăcrimare, nas înfundat. Apare și senzația de anxietate. Ca un remediu provizoriu, compresele cu apă rece pot ameliora durerea.

Durere de cap provocată de alergii

Apare în funcție de sezon și se manifestă prin durere în vârful capului, strănut și lăcrimarea ochilor. Se recomandă în special evitarea factorilor care provoacă alergiile.

Durerea-avion

Una din 12 persoane suferă de acest tip de durere. Durerea de cap este cauzată de presiunea de la altitudine. Medicul îți poate recomanda anumite pastile care să te ajute pe viitor.

Durerea de după o activitate intensă

Dacă practici un sport și constați imediat după că începe să te doară capul, în special partea frontală a acestuia, atunci trebuie să știi că aceasta este cauzată de activitatea respectivă. Poate ține de la 5 minute până la două zile. De obicei, o astfel de durere este recurentă timp de șase luni.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

22 de fotografii care dovedesc că este mai bine să nu te întorci la moda anilor ’80 15Cum a apărut Simona Halep la ziua de naştere a lui Ion Ţiriac. Apariţie superbă alături de fostul mare tenisman 147

21 de fapte stupide pe care le fac oamenii 3“Dacă mersul mult pe jos ar fi atât de util, poştaşii ar fi nemuritori…” Sfaturile unui doctor au stârnit controverse în toată lumea 927A intrat o bătrânică, în jur de 75 de ani. A dat bună ziua, a luat binecuvântare şi a cerut o Biblie. Părintele Leonida a întrebat-o: „- Ştii să citeşti, măicuţă? 028 de fotografii incredibile care ne arată cât de mult s-a schimbat lumea în 100 de ani 18612 Citate extraordinare spuse de legendara Elizabeth Taylor 20111 orașe care au facut o schimbare uriasa pentru a salva planeta 35Un fotograf italian călătorește în lume și surprinde copiii cu cele mai îndrăgite jucării ale lor 9Camelia Patrascanu: Horoscop pana duminica. Dezamagiri, tensiuni, agitatie, dar o zodie are noroc 0
SuperClipuri.com 2019