SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 tipuri de dureri de cap care ascund probleme grave de sănătate
Durerea de cap este probabil una dintre cele mai frecvente dureri cu care majoritatea dintre noi ne confruntăm. În cazul în care aceasta persistă mai multe zile se impune vizita la medic. În funcție de centrul durerii, iată cele 8 tipuri de durere de cap care pot ascunde afecțiuni mai mult sau mai puțin grave:

Migrenele

Dacă durerea este localizată doar pe o parte a capului și ai senzația că ceva pulsează, atunci cel mai probabil este vorba de o migrenă. O astfel de durere poate fi însoțită și de simptome precum sensibilitate la lumină și zgomot. Medicii ne recomandă să ne odihnim cât mai mult dacă ne confruntăm cu migrene.

Durere presantă

Acest tip de durere se manifestă printr-o senzație de apăsare la nivelul capului. De obicei, aspirina este recomandată pentru ameliorarea acesteia.

Presiune în obraji și ochi

Dacă resimți o astfel de presiune, cel mai probabil ai o durere la nivelul sinusului. Deseori, aceasta e tot un fel de migrenă, dar este posibil ca ele să fie și un simptom al unei infecții de sinus, situație în care doctorul îți va recomanda antibiotice.

Durere bruscă și scurtă în anumite zone ale capului

16 semne indică faptul că durerea de cap poate fi un simptom al unei boli grave, iar durerea bruscă și scurtă este unul dintre ele. Aceste dureri sunt scurte și intense, iar mersul la medic este obligatoriu pentru că simptomele pot indica boli precum un anevrism cerebral.

Durere la nivelul ochilor

Durerea este foarte intensă și este asociată cu simptome precum roșeața ochilor, lăcrimare, nas înfundat. Apare și senzația de anxietate. Ca un remediu provizoriu, compresele cu apă rece pot ameliora durerea.

Durere de cap provocată de alergii

Apare în funcție de sezon și se manifestă prin durere în vârful capului, strănut și lăcrimarea ochilor. Se recomandă în special evitarea factorilor care provoacă alergiile.

Durerea-avion

Una din 12 persoane suferă de acest tip de durere. Durerea de cap este cauzată de presiunea de la altitudine. Medicul îți poate recomanda anumite pastile care să te ajute pe viitor.

Durerea de după o activitate intensă

Dacă practici un sport și constați imediat după că începe să te doară capul, în special partea frontală a acestuia, atunci trebuie să știi că aceasta este cauzată de activitatea respectivă. Poate ține de la 5 minute până la două zile. De obicei, o astfel de durere este recurentă timp de șase luni.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Preotul care a anulat toate taxele bisericești. „Acolo unde este taxă, nu mai este har. Pentru mine, să săvârşesc slujbe este o datorie în fața Domnului” 3778Sunt 2 rugăciuni pentru mame: pentru fiu și pentru fiică. Sunt mai puternice decât ale preoților 678

Albert Einstein: 25 de idei geniale pentru o viaţă de succes 29510 celebrități ale căror părinți au fost și ei renumiți cândva 57822 de fotografii care ne arata de ce băutura este de obicei o idee proastă 4487Top 6 cele mai scumpe mâncăruri din lume 459Aflati in cea mai grea grupa de la Euro, Nationala U21 reuseste o victorie URIASA 462Cum arătau 20 de prezentatori de emisiuni TV cand erau tineri si la inceputul carierei 100Lumea noastră se va schimba până în 2099, conform unui specialist ale cărui predicții sunt adevărate în 86% din cazuri 1429O melodie SUPERBA! Daca ai un FRATE sau o SORA, aceasta melodie iti va ajunge direct la INIMA! 75102
SuperClipuri.com 2020