SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

19 hărți care oferă un răspuns la „Ce se întâmplă cu această lume?"
În lecțiile de geografie școlară, a trebuit să studiem cele mai plictisitoare lucruri: relieful, numărul populației din diferite țări, dimensiunile mărilor și oceanelor. Dar cine ar fi crezut că hărțile ar fi putut fi mult mai interesante decât un film de aventură? Tot ce trebuie să faceți este să le priviți dintr-un unghi diferit – veți vedea unele fapte neașteptate: francezii nu au încredere în vaccinuri, există o insulă de gunoi în ocean, iar chinezii imprimă hărți verticale uimitoare.

1. Țările în care oamenii nu au încredere în vaccinuri

Fundația Wellcome Trust a făcut un studiu global și a aflat că părinții moderni nu cred că vaccinurile sunt eficiente. Liderii acestei mișcări sunt Liberia (28%), Franța (18%) și Nigeria (16%).

2. Harta mondială verticală chineză

3. Densitățile populației de la granița China-Rusia

4. Nor radioactiv care s-a mutat prin Europa după dezastrul de la Cernobîl din 1986

5. La 21.212 km de Cape Town, Africa de Sud până la Vladivostok, Rusia este cea mai lungă distanță de mers pe care am găsit-o pe Google Maps. Peste 14 luni de mers pe jos la 10 ore pe zi prin unele dintre cele mai periculoase locuri din lume.

6. Diferențele de defrisare dintre Belize și Guatemala creează o linie dreaptă de-a lungul graniței lor, care este vizibilă din spațiu.

7. NASA a realizat o hartă interactivă a incendiilor forestiere în ultimii 15 ani.

8. Adâncimile uimitoare ale lacului Baikal

9. Durata vacanțelor școlare în țările europene (in săptămâni)

10. O hartă topografică minimalistă a Japoniei

11. Emisiile mondiale de CO (monoxid de carbon) din cauza incendiilor forestiere

Monoxidul de carbon nu are miros, culoare sau gust. Dar este foarte toxic și pe termen lung, este rău pentru sănătatea populației planetei.

12. Bazine hidrografice americane

Partea vizibilă a râului este doar o mică parte dintr-un sistem imens. Fiecare râu are un bazin hidrografic – teritoriul din care obține apa. Râurile mici se scurg sub pământ și hrănesc râurile mari pe care le vedem.

13. Țări cu șefi de stat cu barbă

14. Distribuția globală a pinguinilor

15. O hartă topografică a lui Marte

16. În doar 3 luni, o vulpe arctică călătorește 3.500 km pe zăpadă și gheață.

17. Numărul benzilor metalice la un milion de oameni

18. Faruri de pe țărm pe harta Europei

19. Asa s-a format marea groapa de gunoi din Pacific .

 

Bonus: Pentru a arăta planeta pe o suprafață simplă, cartografii folosesc diferite tipuri de proiecții . Capul uman este un excelent exemplu al modului în care proiecțiile denaturează realitatea. De la stânga la dreapta, în sus și în jos: proiecții globulare, ortografice, stereografice și ale mercatorului.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

26 de fotografii pe care trebuie sa le vezi de mai multe ori pentru a le intelege 5581Acestea sunt cele mai mari semne ale anemiei pe care nu le cunoașteți !! 788

32 de persoane care sunt pe cale să aibă o cadere nervoasă masivă 63Regula de aur a lui Valeriu Popa: ”Nu purtați niciodată haine Second Hand…” 6840Unica in lume aceasta destinatie de vacanta din Romania iti ofera o plaja salbatica si posibilitatea de a inolta cu delfinii! 528Romanii sunt nevoiti sa plece la munca in strainatate iar ministerul vrea să aducă un milion de muncitori din Asia 117710 temeri secrete despre care bărbații nu vorbesc niciodată 255Veverița ”îndrăgostită”.Un fotograf surprinde momentul in care o veverița curioasă se oprește să miroasă o floare 58Acest celebru chirurg cardiovascular rastoarna tot ceea ce stiai despre dieta sanatoasa. Iata ce crede despre micul dejun 490414 Oameni care ar putea cu usurinta sa atraga toata atentia asupra lor 25
SuperClipuri.com 2020