SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin
Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare mai puțin cunoscute, care au devenit o parte din viața noastră de zi cu zi.

1. Ținutul portofelul în buzunarul din spate

Oricine poartă un portofel știe că cel mai convenabil loc pentru a-l păstra este în buzunarul din spate al blugilor. Dar, deși acest lucru poate fi convenabil, cu siguranță nu este sănătos. Tinutul portofelului la spate, chiar și pentru o scurtă perioadă de 15 minute, vă poate provoca schimbarea coloanei vertebrale și ligamentele coloanei vertebrale vor începe să se miste.

Acest lucru va crea în cele din urmă o asimetrie care poate perturba alinierea normală a coloanei vertebrale. Statul pe portofel pentru perioade lungi poate provoca dureri de spate cronice , sciatică și scolioză funcțională.

2. Aduceți electronice în pat cu dvs.

Studii recente au arătat că utilizarea dispozitivelor electronice înainte de a merge la culcare ne fură somnul și ne reduce calitatea somnului. Cu toate acestea, un sondaj realizat de Fundația Națională de Somn arată că aproximativ 89% dintre adulți și 75% dintre copii au cel puțin un dispozitiv electronic în dormitorul lor.

3. Spălarea mâinilor cu apă caldă

Diverse studii au confirmat că apa caldă și rece sunt la fel de eficiente pentru a ucide germenii și a elimina bacteriile din mâinile noastre. Conform acestor studii , indiferent dacă are 38 ° C sau 16 ° C, temperatura apei nu a jucat un rol vital în reducerea bacteriilor. Mai mult, s-a dovedit că apa rece este de fapt mai sănătoasă pentru mâinile noastre decât apa caldă.

Deși se știe că apa caldă ucide bacteriile, există o percepție greșită despre asta. Având în vedere că spălarea mâinilor cu apă clocotită nu este o opțiune, utilizarea apei reci este de departe alternativa mai bună. De ce? Deoarece spălarea mâinilor cu apă caldă îți va înmuia pielea, făcând mâinile mai vulnerabile la germeni .

4. Bautul din sticle de plastic

Ar fi logic să presupunem că a bea din sticle de plastic este un lucru sigur și sănătos de făcut. Cu toate acestea, nu toate materialele sunt la fel de sigure și ecologice. Sticlele de plastic reprezintă o amenințare din cauza substanțelor chimice pe care le eliberează atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate.

5. Consumați mâncarea prea repede

Mai multe studii au arătat că consumul rapid și mestecarea prea rapidă a alimentelor poate duce la mai multe probleme de sănătate. Mâncatul rapid poate duce la creșterea în greutate într-un ritm accelerat și chiar vă poate crește riscul de boli de inimă , diabet și accident vascular cerebral.

6. Spălați dinții imediat după masa

Chiar dacă unii dintre noi tindem să ne spălăm pe dinți imediat după masa, conform mai multor studii, ar trebui să așteptam cel puțin 30 de minute după ce am mancat înainte de a ne spăla. Dinții noștri sunt protejați de smalț, iar acizii creați de diferite alimente pot îndepărta acest smalț protector, ceea ce înseamnă că dinții noștri sunt in starea lor cea mai slabă imediat după mâncare.

7. Curățarea urechilor cu tampoane de bumbac

Curățarea urechilor cu tampoane de bumbac face mai mult rău decât bine. Conform unui studiu , curățarea urechilor cu tampoane de bumbac împinge ceara urechii mai jos în canalul urechii. Poate duce, de asemenea, la infecții sau timpane perforate.

Este de fapt recomandat să lăsați ceara din ureche în pace și să o lăsați să cadă natural. Ceara urechii funcționează ca un filtru pentru canalul urechii, împiedicând pătrunderea murdăriei în el. Curățarea urechilor cu tampoane de bumbac face urechile vulnerabile la poluare. Totuși, dacă simțiți nevoia să vă curățați urechile , curățarea lor cu un prosop va fi suficientă.

8. Folosirea unui uscător de mâini

Uscătoarele de mâini pot fi o soluție mai ecologică decât prosoape de hârtie, dar cu siguranță nu sunt mai sănătoase pentru noi. Un studiu a arătat că uscătorii de mâini din toaletele publice răspândesc germeni fecali pe mâinile tale. Mecanismul pe care îl folosesc uscătorii de mână prin suflarea aerului este de obicei predispus la transferul bacteriilor în aerul toaletei.

9. Bei prea mult suc

10. Consumi prea multă sare

Deși sarea poate face ca gustul mancarii să fie mai bun prin adăugarea unui impuls de aromă mult-necesar, nu este buna pentru sănătatea noastră. Cantitatea de sare pe care o consumi are un efect direct asupra sănătății tale și a fost asociată cu afecțiuni ca hipertensiunea arterială, boli de inimă și c@ncer de stomac .

11. Dormi prea mult

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 Citate puternice spuse de Keanu Reeves care pot deschide ochii lumii 3444 lucruri care se întâmplă in corpul dumneavoastra dacă începeți să mâncați migdale în fiecare zi 67

17 fotografii cu animale care te-ar putea lăsa confuz 63623 de fotografii care ne dovedesc ca viața ne poate surprinde încă 1508Romania o sa construiasca primul spargator de geata de lux!! Acesta o sa fie costruit la Tulcea cu otel romanesc!! 15418 anunțuri ale căror creatori știu exact cum să atragă atenția 185Lovitura: statul pregateste ”rechizitionarea” medicilor 14615 Imagini ciudate unde nu avem nici o idee ce se întâmplă 932Botoşani: Autorităţile au interzis sacrificarea porcilor din zona focarului de pestă porcină fără aviz de la medicul veterinar 83Specialiștii îți dau 6 motive să nu îți mai cureți urechile cu bețișoare 230
SuperClipuri.com 2021