SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 sfaturi de autoapărare care ne pot face mai mult rău decât bine daca nu stim cum sa le folosim
Imaginează-ți că mergi singur noaptea. Sau poate că e zi, dar te găsești într-un cartier umbrit. Cu siguranță doriți să fiți pregătiți și să știți cum să reacționați în cazul în care cineva vă atacă. Acolo sfaturile de autoapărare ar putea fi utile. Cu toate acestea, fiți atenți la sfaturile cui urmați. Deoarece, dacă sfaturile sunt luate dintr-o sursă nesigură, care nu a avut experiență reală cu aceste situații, ele pot acționa împotriva ta și, de fapt, te pot pune în pericol.

Ținând cheile între degete

Mulți oameni cred că cea mai bună metodă de a folosi o cheie pentru protecție este să o țineți în pumn între degete. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje ale acestei metode:

Dacă un atacator vă vede pumnul încleștat, primul lucru pe care îl va face este să pună mâna pe chei și nu veți avea nimic cu care să vă apărați.
Dacă încercați să pocniți pe cineva cu o cheie poziționată în acest fel, vă veți tăia de fapt degetele din cauza marginilor aspre.
O modalitate mai bună de a transporta o cheie este să o țineți în mod natural, ca și cum ar fi să vă deschideți ușa. Astfel, nu veți atrage atenția asupra acestuia și va fi mai ușor de manipulat.

De asemenea, puteți strânge cheia orientată în jos, ca un cuțit. Te-ar putea ajuta să faci o mișcare în mișcare, mai puternică.

Fuga de un atacator

Fuga de un atacator nu este întotdeauna o idee bună.

Agresorul ar putea fi mai rapid decât tine. Dacă alergi, acest lucru îl poate face mai nervos și mai nerăbdător și, astfel, te poate pune în pericol mai mare decât ai fost înainte.
Întrebați-vă dacă aveți suficientă rezistență pentru a alerga pentru o lungă perioadă de timp și dacă veți rămâne cu forță în caz că trebuie să luptați.
Spatele este expus, ceea ce poate fi letal dacă agresorul are o armă.
Acestea fiind spuse, alergarea ar putea fi în continuare cea mai bună opțiune. Încercați doar să rămâneți concentrați și să evaluați situația, amintindu-vă de consecințele pe care le poate avea fuga de cineva.

. Încercarea de a raționa cu atacatorul

S-ar putea să credeți că vorbind cu atacatorul și să încercați să eliminați situația vă poate crește șansele de a nu fi rănit. În schimb, acest lucru poate avea ca rezultat exact opusul.

Atacatorul va fi concentrat doar pe obiectivul său . Așadar, orice lucru care vine între el și atingerea acelui obiectiv, precum vorbirea ta, va fi întâmpinat cu agresivitate. Iritarea ar putea constrânge atacatorul să ia măsuri mai drastice și să vă rănească.

Învățarea tehnicilor de autoapărare online

În timp ce vizionați videoclipuri care explică cum să vă apărați vă poate face să vă simțiți mai în siguranță, acesta nu este modul în care ar trebui să înveți autoapărarea.

După vizionarea acestor videoclipuri, s-ar putea să vă simțiți pregătiți să vă luptați. Toate videoclipurile sunt frumoase și ușoare, unde instructorii arată totul încet și permit participanților să le abordeze. Cu toate acestea, în viața reală, atacatorul nu va juca împreună cu scenariul pe care l-ați anticipat.
Deci ar fi mai bine să vă înscrieți la o clasă de autoapărare sau să încercați arte marțiale.

Aruncându-ți bunurile pe pământ

Când sunteți supusi unui astfel de atac, s-ar putea să credeți că este o idee bună să vă aruncați obiectele de valoare pe pământ într-o direcție și să alergați în cealaltă, în timp ce hotul este distras pentru o secundă. Această acțiune poate, în realitate, să-l înfurie pentru că nu i-ai respectat instrucțiunile. Așadar, el / ea ar putea decide să folosească forța asupra ta și să te rănească mai mult decât dacă te-ai conforma

Evitarea contactului vizual

Uneori auziți acest sfat: evitați contactul vizual cu un atacator, deoarece acest lucru îl va evidenția și va escalada situația.

În timp ce, în unele situații, acest lucru se poate menține adevărat, în altele, acesta va arăta doar un atacator că ești intimidat de el și o țintă ușoară. Prin urmare, făcând contact cu ochii, demonstrați că sunteți încrezător, alert și, de asemenea, gata să-l identificați la poliție.

Lovind intre picioare

Deși acest lucru va provoca dureri,dar nu vă va ajuta foarte mult.

Bărbații pot proteja cu ușurință această zonă, deoarece au avut o pondere corectă de lovituri inghinale în viața lor.
Dacă reușești să lovești un bărbat în zona inghinală, tot nu-l va răni suficient de rău și îl va opri suficient de mult pentru ca tu să poți scăpa.

Se preface că vorbesc la telefon

Acesta este încă un sfat care vă poate oferi sentimentul de securitate, dar nu vă face mai sigur.

S-ar putea să credeți că dacă un agresor te vede vorbind la telefon, îl va speria, deoarece va exista un martor – o persoană de la celălalt capăt al liniei. Dar, de fapt, îi va arăta că nu conștientizezi împrejurimile și neatențiile tale, pentru că mintea ta se află în altă parte. Deci te va vedea ca o țintă ușoară.

Bonus: strigă „Foc!”

Uneori, se recomandă să strigi „Foc!” În loc de „Ajutor!”, Iar acest subiect a fost puternic dezbătut.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Am descoperit salariile a 13 lideri de tara - si variaza de la 1 dolar la mai mult de 2 milioane de dolari 336432 de imagini care ne demonstreaza ca Japonia este cu mult in fata altor tari 343

7 reguli personale de igienă pe care le încălcăm în fiecare zi 75913 secrete antice ale frumuseții care sunt utile chiar și astăzi 48014 momente drăguțe Mama-pui. Ne-au impresionat pana la lacrimi! 8023 de situații pe care doar persoanele care au trecut prin asta le poate înțelege 77414 celebrități care seamana foarte mult cu oamenii din fotografiile vechi 13820 de fotografii in care natura ne arata ca este mai puternica decat tehnologia 133O singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism 4710Oamenii de stiinta sustin ca acele cuplurile care se cearta pentru relatia lor se iubesc foarte mult 608
SuperClipuri.com 2023