SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cel mai mare combinat din România se vinde. Un miliardar, lăudat de Forbes, va deveni noul patron
sursa: Stirile Pro Tv

Combinatul de la Galaţi, cel mai mare din România, se vinde. ″ArcelorMittal″⁣ a anunţat vineri că a primit o ofertă irevocabilă din partea grupului britanic ″⁣Liberty House″⁣.

Grupul Liberty, parte a unei alianţe mondiale din mai multe domenii, îi aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, cu o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de dolari. Discuţiile dintre cele două părţi urmează să fie avizate şi de Comisia Europeană.

Angajat combinat: “Tot la muncă o să fim. Speram să vină alt patron tot bun.“
Reporter: ”Îngrijorare pentru locurile de muncă?”
Angajat combinat: ”Nu, frate, este de muncă în România.”

Vineri, în Galaţi, veştile despre noii proprietari ai combinatului s-au răspândit repede.

Negocierile dintre ArcelorMittal şi grupul britanic Liberty House începuseră încă din vară, iar drumul spre achiziţie se conturase deja după ce ArcellorMittal agrease şi cu acordul Comisiei Europene vânzarea unui pachet mai larg: topitoriile din Ostrava, în Republica Cehă, combinatul de la Galaţi şi laminoarele de la Skopje din Macedonia și Piombino din Italia.

Revista Forbes îl consideră pe Sanjeev Gupta, şeful alianţei mondiale care va deţine şi combinatul din Galaţi, cel mai ambiţios industriaş din lume după ce a cheltuit, în ultimii ani, peste 700 de milioane de dolari pe diverse achiziţii.

Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal Galaţi: “Această etapă din istoria noastră deschide oportunităţi noi, dar nu doar pentru continuarea producţiei de oţel la Galaţi, ci şi pentru modernizarea combinatului.”

Inaugurat în 1966 de Nicolae Ceauşescu, Combinatul Siderurgic de la Galaţi a început producţia în 1968. În perioada de glorie, număra 40.000 de angajaţi.

În 2002, în momentul privatizării, în combinatul siderurgic de la Galaţi lucrau aprape 28.000 de oameni. Acum au mai rămas 5000 şi unii se tem pentru siguranţa locurilor lor de muncă.

Vasile Crişan, lider de sindicat: ″Am cerut ca noii cumpărători să semneze un pact cu noi şi să ne asigure că vor păstra locurile de muncă şi vor continua să investească în tehnologie, în resurse umane.”

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

6 animale care au puteri ce par supranaturale. Meduza roșie, singura fiinţă nemuritoare de pe Pământ 873Urșii polari înfometați invadează orașele rusești și înspăimântă locuitorii 504

Un TATA isi cearta fetita.. Reactia ei te va face sa razi - VIDEO 2888910 ilustrații care prezintă viața înainte și după căsătorie 77615 soldați de gen feminin, care se strecoară atât în ​​interiorul cât și în afara uniformelor 90825 de fotografii surprinse de cei de la „National Geographic", care fac timpul să se oprească 748A muncit timp de 13 ani fiind plecată în Spania, iar cu 8.000 de euro a revenit în România. Toată averea a investit-o într-o afacere pentru care nimeni nu-i dădea vreo șansă, dar acum câștigă bani din ea! Iată ce face această femeie 2568A luat AMENDA 1000 lei cu declaratia in mana! 10810 sfaturi de sănătate de la celebrități care știu totul despre o transformare reusita 146Reacția unui turist englez ajuns pentru prima dată în Deltă, unde a mâncat borș de pește 312
SuperClipuri.com 2022