SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 fapte care arată cât de uimitor este corpul feminin
Una dintre cele mai fascinante trăsături ale corpului feminin este nașterea copilului. Dar faptul că femeile pot crește o altă ființă umană în interiorul lor nu este singurul lucru care le face atât de uimitoare. Dacă aruncați o privire mai atentă asupra organismului feminin, puteți găsi o mulțime de alte fapte interesante despre care femeile însăși poate nici nu știu.

Femeile disting culorile mai bine decât bărbații

Femeile văd mai multe nuanțe decât bărbații, deoarece percepția culorii este legată de cromozomul X. Bărbații au un cromozom X, în timp ce femeile au 2.

Unul dintre sâni este întotdeauna mai mare decât celălalt.

Nicio femeie nu are sâni absolut simetrici . Diferența în dimensiunea lor poate sa fie invizibila sau destul de vizibila, și ar putea exista o multime de motive pentru acest lucru. De exemplu, ar putea fi o diferență în volumul țesutului mamar, dimensiunea sau forma buzunarului sânului sau chiar elasticitatea pielii de pe fiecare sân. Cu toate acestea, nu este nimic de îngrijorat, deoarece este o întâmplare total naturală și normală.

. Corpul unei femei se transformă drastic în timpul nașterii.

Nașterea unui copil este o muncă cu adevărat grea – orice femeie poate confirma acest lucru. Pe lângă faptul că suferă dureri groaznice, corpul unei femei trece de obicei prin multe schimbări diferite . Una dintre ele este dilatarea colului uterin.

În timpul travaliului, colul uterin se schimbă de la o intrare bine închisă la o ieșire complet deschisă pentru copil. Pentru a fi gata pentru a împinge un copil, acesta trebuie să se dilate complet la 10 cm, care este de fapt dimensiunea unui bagel. Dar acești 10 cm reprezintă doar punctul de împingere – colul uterin poate continua să se extindă pentru a se acomoda cu capul copilului

Femeile pot trata mai bine durerea.

Femeile experimentează cu adevărat mai multă durere decât bărbații – acesta este un fapt binecunoscut. Dar nu este vorba despre cât de puternici sunt, depinde de modul în care funcționează creierul lor.

Unele studii arată că femeile și bărbații își amintesc diferit de durerea trecută. În timp ce bărbații sunt mai stresați și hipersensibili atunci când se gândesc la durerea cu care au trecut înainte, femeile tind să uite de ea mai repede . Și, în general, pragul durerii la femei este de 9 ori mai puternic decât la bărbați.

Femeile sunt foarte bune la cuvinte

Când vine vorba de a se exprima, nimeni nu se poate compara cu femeile . Se dovedește, există chiar o explicație anatomică pentru acest fenomen: femeile au mai mari frontală și zonele temporale ale cortexului, o regiune a creierului care este gândit să influențeze abilitățile lingvistice.

Femeile au, de asemenea, niveluri mai mari de FOXP2, cunoscute și sub numele de „ proteina limbii ”. Această cantitate mare de proteine ajuta o femeie medie sa spuna aproximativ 20.000 de cuvinte pe zi , iar un barbat spune doar 13.000.

Femeile au o rezistență musculară mai mare

Unele studii arată că femeile pot face exerciții legate de rezistență cu aproximativ 75% mai mult decât bărbații. Motivul pentru asta este ascuns în hormonii lor – se crede că estrogenul la femei face mușchii lor mai rezistenți la oboseală .

Pielea feminină este foarte sensibilă.

De obicei, pielea femeilor este cu 25% mai subțire decât pielea bărbaților, ceea ce o face mult mai sensibilă la atingere și la alte tipuri de stimulare. Din păcate, această caracteristică are și o latură negativă. Pielea supra-sensibilă face femeile mai predispuse să dezvolte linii și riduri, deoarece pierd colagenul din îmbătrânire.

Starea de spirit a unei femei depinde de hormonii ei

Majoritatea femeilor știu totul despre simptomele PMS. Cu toate acestea, nu orice femeie observă că corpul ei este afectat de ciclul ei în fiecare zi a lunii. Deoarece nivelurile de hormoni sunt în continuă schimbare în creierul și corpul ei ei, acestea își schimbă, de asemenea, perspectivele, nivelul de energie și sensibilitatea.

De exemplu, femeile se simt adesea mai dureroase la aproximativ 10 zile de la începutul perioadei și chiar înainte de ovulație. În aceste zile, ele încearcă să se îmbrace mai sexy pentru a părea mai atractive pentru potențialii parteneri . O săptămână mai târziu, când există o creștere a nivelului lor de progesteron, femeile tind să stea acasă cu o ceașcă fierbinte de ceai și se ghemuiesc în pat cu cei dragi.

Săptămâna viitoare, se simt de obicei plânse și ușor iritate. Și, desigur, starea lor de spirit se transformă în cel mai rău punct cu 12-24 de ore înainte de începerea perioadei.

Femeile trec de adolescență de două ori.

A doua perioadă de adolescență pentru femei sau perimenopauză se întâmplă în 40 de ani. De obicei se caracterizează prin perioade neregulate, transpirații nocturne și alte lucruri nu atât de plăcute cauzate de modificările nivelului lor hormonal. Hormonii unei femei în timpul acestei tranziții pot fi atât de nebuni, încât s-ar putea comporta chiar la fel de mult ca un adolescent

Sunt experte in citirea fetelor

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

7 greșeli pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte 98520 de personalitati pe care nu i-am fi crezut ca s-au născut în același an 3035

16 fotografii perfecte realizate la momentul potrivit! 64820 de persoane care se pot adapta oricărei situații 261Acest artist a reusit sa impresioneze intreaga lume cu benzile desenate in care isi prezinta viata de cuplu 32Aluat dospit, pregătit cu apă minerală, după o rețetă turcească 16414 celebrități care seamana foarte mult cu oamenii din fotografiile vechi 138Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza cu aceste 8 semnale 2792Batalia de la Trostyanets, legendara divizie de tancuri Stalingrad a fost distrusa de Ucraina: „A fost redusa la epave fumegande” – The Telegraph 55Intelepciunea batranului indian. Raspunsul lui ingenios iti va da de gandit 2721
SuperClipuri.com 2022