SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Unic in lume „satul de marmura" se afla in Romania si o sa devina curand cel mai vizitat loc din tara!!!
Romania este plina de peisaje unice si de locuri superbe de care foarte putine persoane stiu si pe care nu foarte multa lume le viziteaza. Insa in momentul cand astfel de locuri ajung sa fie vizitate de un numar mai mare de persoane iar acestea provestesc prietenilor si asa aude mai multa lume, aceste locuri incep sa fie din ce in ce mai vizitate, iar oamenii raman uimiti de frumusetea lor dar si de povestile pe care acestea le ascund.

Un astfel de loc de care nu stie foarte multa lume este si satul Alun, din Ținutul Pădurenilor, în județul Hunedoara. Un loc superb care credem noi o sa fie unul dintre cele mai vizitate locuri de la noi din tara.

Satul este unic în  România prin faptul că are ulițe din marmură și o biserică construită integral din aceeași piatră. În Alun mai este și o biserică din lemn veche de trei secole și o școală. Toate sunt închise și ar putea ajunge niște ruine dacă nu sunt conservate în următorii ani.

Din acest loc superb au plecat tone de marmura atunci cand a fost construita Casa Poporului, insa in momentul in care resursele au fost epuizate carierele de marmura au fost abandonate.

Speram ca acum tot mai multa lume sa vina sa viziteze acest loc superb pe care mai multi tineri vor sa il salveze si sa il faca unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. Daca este sa ne luam dupa peisajele pe care le ofera si faptul ca ne putem plimba pe ulite de sat asfaltate cu marmura si putem merge intr-o biserica construita in intregime din marmura nu pare a fi ceva imposibil de realizat. Proiectul acestor tineri este unul ambitios si care speram noi o sa dea roade cat mai curand posibil! Este pacat sa pierdem un asemenea sat unic poate in Europa!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum ar arăta 14 filme iconice cu distribuția originală 375Provocare vizuala: Cate cifre vezi? 22

Zeama si varza murata – un adevarat medicament natural 77523 de fotografii istorice care ilustreaza perfect cum era viata in urma cu multi ani 178610 lucruri utile care vor dispărea în următorii 20 de ani 75723 de fotografii care ne lasa fara cuvinte atunci cand le vedem 316925 de idei pentru a decora pereții casei tale într-un mod unic. Prietenii te vor invidia! 408COVID-19. Un ministru din Germania s-a sinucis, ”profund ingrijorat” de urmarile epidemiei cu cornavirus asupra economiei 3188 lucruri pe care le fac femeile când nu mai sunt indragostite 6317 fotografii care ne arată ca logica copiilor este imbatabilă 83
SuperClipuri.com 2022