SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Acestea sunt cele mai frumoase sate din Romania. Frumusetea lor pare desprinsa din povesti
Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa, iar peisajele si locurile pe care le gasim aici pot emotiona si surprinde pe oricine. Frumusetea satelor din Romania este unica in lume prin faptul ca unele dintre aceste sate s-au pastrat asa cum erau pe timpuri. Oamenii sunt buni si milostivi, se ajuta intre ei si satele sunt mereu bine puse la punct si ingrijite. Peisajele pe care acele locuri ni le ofera par desprinse parca din povesti. Cu totii ar trebui sa vizitam aceste sate macar odata pentru a vedea frumusetea acelor locuri dar si pentru a ne bucura de cateva momente de liniste si relaxare departe de agitatia din orase.

Va prezentam cele mai frumoase sate din Romania pe care orice roman ar trebui sa le viziteze macar odata in viata:

O localitate, unde soarele răsare de două ori. Se află la 24km de Aiud, și la 7 km de Buru, și este așezată la poalele vârfului Piatra Secuiului (1171 m). Denumirea stâncii provine de la faptul că în sec al XIII-lea secuii au salvat satul de asediul tătarilor. Drept recompensă au primit cetatea de pe stâncă. Vis a vis de stâncă, se află cetatea Coltești care a fost construită în jurul anilor 1296 de subvoievodul Thoroczkay Venczel

Comuna turistica Ciocanesti – Bucovina , declarata comuna–muzeu  ca urmare a caracterului sau unitar si unic în tara si în lume prin motivele nationale traditionale, sculptate pe fatadele caselor majoritatii gospodarilor din Ciocanesti si Botos, recunoscuta si cautata atat de turistii români cât si de cei din strainatate, se identifica ca o oaza de frumusete traditionala în Carpatii Romaniei si chiar în întreaga Europa.

Puţină lume ştie că în Bucovina, foarte aproape de Gura Humorului, se găseşte un sat foarte frumos, locuit exclusiv de polonezi. Limba română nu se aude decât de sărbători şi e folosită doar atunci când vin musafiri români.

Șirnea este un sat în comuna Fundata din județul Brașov, Transilvania, România. Începând cu data de 16 iulie 1973 satul Șirnea (Brasov), alături de alte 13 localități, se declara, experimental, sat de interes turistic denumit „sat turistic”.

Botiza este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania, RomâniaSituat la poalele munților Țibleșului, satul este celebru pentru covoarele de lână cu motive tradiționale, colorate (folosind pigmenți vegetali) și minunatul port popular. În ultimii ani, agroturismul a cunoscut o dezvoltare remarcabilă.

Țibănești este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Glodenii Gândului, Griești, Jigoreni, Răsboieni, Recea, Tungujei, Țibănești (reședința) și Vălenii.

Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Particularitățile așezării au atras atenția și bunăvoința Mihai Eminescu Trust, o fundație patronată de însuși Prințul Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate redându-le ceva din strălucirea inițială. Izolarea, dar și absența altor ocupații in afară de agricultură, au făcut ca pe la sfârșitul anilor ‘90 să apară proiectul Șosete din lână naturala din Viscri, inițiat de cei doi nemți stabiliți aici.

Sursa : www.omofon.com

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum arată femeia „ideală” în 11 țări din întreaga lume 66Luna nouă în Gemeni și Luna plină din Săgetător: Universul ne oferă noi oportunități 175

20 de pisici care par atât de furioase, incat nu vrei să te apropii 330Rusia nu-i va refuza nimănui ajutorul în combaterea pandemiei! 58Un medic de familie sustine ca s-a tratat singur de COVID și pe alți 400 de pacienți 348Mărturia unei asistente din SUA, în plină pandemie: „L-am pus într-un sac, lux acordat doar celor care reuşesc să iasă de la urgenţă. Jos, cadavrele se adună pe tărgi“ 13115 oameni care nu au primit doar o fotografie cu o celebritate, ci o adevărată fotobomb 2129O mireasă a citit ca jurământ la nuntă mesajele trimise de logodnicul ei altei femei 53009 frumuseți celebre care au fost „ratustele urâte" in copilarie și au devenit idoli pentru milioane de fani 156Filip Jianu, noua stea a tenisului romanesc!!! Este in semifinale la Australian Open!!!! 129
SuperClipuri.com 2022