SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Romania anilor '60 descrisa SUPERB de americani!
De 27 de ani încoace ne sărbătorim ziua națională pe 1 decembrie, când lumea iese în frig și dârdâie câteva ore pentru a vedea parada militară. Ziua națională a fost sărbătorită, în schimb, pe 23 august de-a lungul perioadei comuniste, pentru a sărbători întoarcerea armelor și participarea la război alături de bunii prieteni eliberatori de la răsărit.

Carl Mydans a ajuns în România în 1964, când deținuții politici beneficiau de grațiere și când Nicolae Ceaușescu încă nu venise la putere. Americanul a fotografiat atât fastuoasa paradă de 23 august, dar și alte cadre, în care descoperim orașe, viața la țară, industria emergentă și nu numai. Unele lucruri s-au schimbat mult de acum 53 de ani, însă altele par să fi rămas la fel.

Unele lucruri s-au schimbat între timp. Giganții industriali au dispărut, în mare parte, din diverse motive, câmpurile sunt ceva mai puțin muncite – din fericire, sunt lucrate cu mai multe mașini acum, aleile orașelor de munte au rămas, în schimb, la fel. Nu mai avem defilări precum cele comuniste și nici nu plimbăm tablouri cu vreun propovăduitor de ideologie pe 1 decembrie.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 actori care au ajuns de nerecunoscut de-a lungul carierei (The Rock este greu de recunocut) 930Această bunică nu credea că prinţul Harry o va recunoaşte – reacţia lui când o vede spune totul 1003

Uite cum arătau cele 7 minuni ale lumii, în trecut 143528 de fotografii istorice care ne arata o arta parte nestiuta a istoriei noastre 1542Groenlanda a pierdut 40% din gheaţa sa într-o singură zi 40622 de fotografii pe care trebuie sa le privesti de doua ori pentru a vedea exact ce se intampla 717Un fapt banal! Cum merge spre locul de munca presedintele Austriei 46125 de persoane care sunt pe cale să aibă o iesire nervoasă 1320 de fotografii care au fost facute la momentul perfect 2385Top 10 cele mai mari invenţii româneşti, care au schimbat lumea 491
SuperClipuri.com 2020