SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Romania anilor '60 descrisa SUPERB de americani!
De 27 de ani încoace ne sărbătorim ziua națională pe 1 decembrie, când lumea iese în frig și dârdâie câteva ore pentru a vedea parada militară. Ziua națională a fost sărbătorită, în schimb, pe 23 august de-a lungul perioadei comuniste, pentru a sărbători întoarcerea armelor și participarea la război alături de bunii prieteni eliberatori de la răsărit.

Carl Mydans a ajuns în România în 1964, când deținuții politici beneficiau de grațiere și când Nicolae Ceaușescu încă nu venise la putere. Americanul a fotografiat atât fastuoasa paradă de 23 august, dar și alte cadre, în care descoperim orașe, viața la țară, industria emergentă și nu numai. Unele lucruri s-au schimbat mult de acum 53 de ani, însă altele par să fi rămas la fel.

Unele lucruri s-au schimbat între timp. Giganții industriali au dispărut, în mare parte, din diverse motive, câmpurile sunt ceva mai puțin muncite – din fericire, sunt lucrate cu mai multe mașini acum, aleile orașelor de munte au rămas, în schimb, la fel. Nu mai avem defilări precum cele comuniste și nici nu plimbăm tablouri cu vreun propovăduitor de ideologie pe 1 decembrie.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

25 Gadget-uri de bucătărie . Nu vei înțelege niciodată cum ai trăit fără 195Fara Cuvinte ! Medicii au descoperit cele mai Groaznice si mai RARE BOLI... Vizioneaza cu Atentie - VIDEO 17770

20 de exemple care ilustreaza frumusetea urbana 93Nu mai poți face cumparaturi daca nu porti masca de protectie, insa acestea nu sunt mereu in stoc ... ! 491Efectele usturoiului luat dimineaţa, pe stomacul gol, peste asteptarile oricui 3409Numai in ROMANIA poti sa vezi astfel de IMAGINI! Ma doare BURTA de cat am RAS! 1656921 de lucruri despre care am auzit cu totii insa doar putine persoane au avut ocazia sa le vada in realitate 54623 de fotografii istorice care ilustreaza perfect cum era viata in urma cu multi ani 175920 de animale care au reusit sa impresioneze intreaga lume cu frumusetea lor 13408 plante minunate care au adevărate superputeri 360
SuperClipuri.com 2020