SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Romania anilor '60 descrisa SUPERB de americani!
De 27 de ani încoace ne sărbătorim ziua națională pe 1 decembrie, când lumea iese în frig și dârdâie câteva ore pentru a vedea parada militară. Ziua națională a fost sărbătorită, în schimb, pe 23 august de-a lungul perioadei comuniste, pentru a sărbători întoarcerea armelor și participarea la război alături de bunii prieteni eliberatori de la răsărit.

Carl Mydans a ajuns în România în 1964, când deținuții politici beneficiau de grațiere și când Nicolae Ceaușescu încă nu venise la putere. Americanul a fotografiat atât fastuoasa paradă de 23 august, dar și alte cadre, în care descoperim orașe, viața la țară, industria emergentă și nu numai. Unele lucruri s-au schimbat mult de acum 53 de ani, însă altele par să fi rămas la fel.

Unele lucruri s-au schimbat între timp. Giganții industriali au dispărut, în mare parte, din diverse motive, câmpurile sunt ceva mai puțin muncite – din fericire, sunt lucrate cu mai multe mașini acum, aleile orașelor de munte au rămas, în schimb, la fel. Nu mai avem defilări precum cele comuniste și nici nu plimbăm tablouri cu vreun propovăduitor de ideologie pe 1 decembrie.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

„Părinte, mama e de vină” – Întâmplarea din care trebuie să învețe toate mamele 1012Te-ai gândit că poate Dumnezeu te ține singură pentru un motiv... 146

5 Parti ale corpului uman care o sa dispara in viitor 1139Viața într-un container de numai 10 metri pătrați. Toată lumea o invidiază pe această femeie 64Coronavirusul afectează grav agricultura europeană; Statele bogate rămân fără forța de muncă din Est 1170”Banii câștigați prin minciuni, nedreptăți și vicleșug atrag blestemul dumnezeiesc...” 72622 de poze in care designerii de modă au decis ca este nevoie de o schimbare 3719O Pitipoanca din Romania a vrut sa isi faca o POZA dar din pacate a apasat pe VIDEO... Vezi ce a iesit pana la urma - VIDEO 63665În spatele ușilor din harem: Care este viața reală a soțiilor din tarile arabe 6732„Mi-a luat 60 de ani sa învăț aceste 15 lucruri!" 80
SuperClipuri.com 2022