SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 Obiceiuri „sănătoase" la care trebuie să renunțe copiii noștri pentru a nu le dăuna pe viitor
Acțiunile și obiceiurile noastre de zi cu zi provin în cea mai mare parte din copilărie. Părinții noștri ne învață lucruri și vrem să le transmitem copiilor noștri, deoarece considerăm că sunt bune pentru sănătatea și dezvoltarea lor. Dar, după cum se dovedește, este posibil ca unele dintre aceste lucruri să nu fie atât de bune cum am crezut noi.

In acest articol va prezentam mai multe lucruri care sunt mai daunatoare decat am fi crezut si care in timp pot face mai mult rau decat bine.

Stând cu spatele drept

Multe mame le spun copiilor lor: „Ține-ți spatele drept!” În timp ce stau jos. Dar, după cum se dovedește, a sta drept într-un scaun nu este cea mai bună idee. Studiile arată că acea poziție cea mai confortabilă pe care o luăm instinctiv atunci când ne aplecăm înapoi pe scaun și alunecăm puțin, este cea mai sănătoasă poziție. Când stăm la acest unghi de 135 °, coloana vertebrală, mușchii și tendoanele nu preiau foarte multă tensiune.

Și când o persoană stă cu spatele drept pentru o lungă perioadă de timp, poate experimenta deplasarea discului intervertebral. Acesta este motivul pentru care experții recomandă copiilor să stea într-o poziție relaxată cu un fel de sprijin sub spatele inferior.

Folosind un rucsac în loc de geantă

Probabil ați auzit că este mai bine sa duceți un rucsac pe spate, decât o geantă atârnată doar pe unul dintre umeri. Dar, după cum se dovedește, nu este atât de simplu. Pentru a vă asigura cu adevărat că un rucsac nu face rău spatelui, acesta ar trebui să aibă spatele ortopedic și să fie cu cel puțin 2 centimetri mai mare decât talia. În caz contrar, transportul unui rucsac este de fapt dăunător .

Purtarea unui rucsac într-un mod greșit poate fi un motiv pentru durerile de spate și pentru dezvoltarea scoliozei și a cifozei la elevi. Așadar, experții nu recomandă să puneți multă greutate suplimentară în rucsac și trebuie să fim siguri că acesta rămâne în poziția corectă pe spate.

Folosind deseori dezinfectant pentru mâini

Folosirea gelurilor și șervețelor antibacteriene face de fapt mecanismele defensive ale corpului și pielii noastre mai slabe și poate fi un motiv pentru un sistem imunitar slăbit.

Triclosanul, care este conținut în dezinfectanții de mână, crește rezistența bacteriilor la antibiotice și poate fi un factor în dezvoltarea așa-numitelor super-bacterii. În plus, aceste geluri nu numai că elmina bacteriile rele – ci elimina toată flora de pe mâini, astfel încât din nou, protecția organismului devine mai slabă. Au existat cazuri în care aceste produse au avut un efect rău instant asupra copiilor: au provocat iritații și intoxicații ale pielii. Deci, dacă puteți folosi apă și săpun, alegeți să vă spălați pe mâini în schimb.

Spălați dinții după fiecare masă și folosiți apa de gură

Spălarea dinților după fiecare masă nu este o idee bună, deoarece dacă folosești pasta de dinți prea des, perturbă echilibrul potrivit de acid din gură și distruge smalțul dinților. Saliva trebuie să joace un rol natural în curățarea gurii și susținerea echilibrului. Același lucru este valabil și pentru spălările bucale care au un efect negativ asupra mucoaselor din gură, în special la copii.

Totuși, ceea ce ar trebui să faceți este să îi învățați pe copii să folosească ața, care ajută cu adevărat să păstreze gura curată.

Băut lapte

Laptele este foarte mult asociat cu copilăria și este considerat a fi un produs care restabilește lipsa de calciu din organism. Cu toate acestea, studiile arată exact opusul. Cazeina, proteina conținută în lapte, crește aciditatea în stomac și pentru a o reduce, organismul trebuie să caute minerale, inclusiv calciu. Și dacă ai lipsa de calciu, ai riscul să dezvolți osteoporoză. Unele studii subliniază chiar că cazeina poate fi cancerigenă.

Până la vârsta de 10-11 ani, copiii nu mai dezvoltă fermentul care dizolvă cazeina, astfel încât adolescenții și adulții nu beneficiază de consumul de lapte. Nutriționiștii recomandă de fapt să evite consumul de lapte.

Să fii ocupat cu activitățile „corecte” și să nu se plictiseasca

Copiii ar trebui să fie ocupați. Menținerea lor ocupată îi ajută să se dezvolte și îi face mai puternici. Dar dacă programul lor este prea strâns și au o mulțime de activități suplimentare în afară de școală, acest lucru ar putea duce la stres cronic. Și stresul provoacă modificări hormonale care pot duce la un sistem imunitar slab, probleme de digestie și alte probleme de sănătate.

Și nu este nimic rău în acest lucru, plictiseala este starea necesară dezvoltării corecte a psihicului unui copil, care permite creierului să se „reîncarce”.

Tăierea unghiilor foarte scurte

Se crede că păstrarea unghiilor scurte înseamnă menținerea mâinilor curate. Cu toate acestea, experții în piele spun că există o șansă imensă de a infecta zona de sub unghie dacă este tăiată prea scurt. În plus, dacă o unghie este prea scurtă, vârful degetelor va crește și unghiile pot crește în interiorul pielii.

Așadar, atunci când tăiați unghiile pentru copiii dvs., lăsați o margine mică albă, păstrați liniile drepte atunci când tăiați și urmăriți pentru a vă asigura că nu creste pe sub piele.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Avem mai mulți generali în timp de pace decât Hitler și Stalin în timpul războiului! 233123 de imagini care ne arata cat de cruda poate sa fie viata in unele situatii 148

Un ilustru neurolog rupe tacerea: stresul, ura, invidia provoaca in corp un PH acid, favorabil bolilor 1967 secrete pe care să nu le spui nimănui, despre viața ta personală 61525 de Ilustrații care dovedesc ca lumea este un loc nebun 2423Oamenii de stiinta au descoperit ca cuplurile care se iubesc cu adevarat au tendinta de a creste in greutate 255Sculpturile lui Brancusi expuse la Muzeul De Arta Moderna Din New York!!! 3425 de imagini care dovedesc că absurditatea este întotdeauna undeva în jurul nostru 3725JOS PALARIA pentru FEMEI! Barbati ASCULTATI si INVATATI! Acest vorbe sunt de AUR.. Vezi VIDEO 68706Renunță la amărăciune și începe-ți ziua, iertând 42
SuperClipuri.com 2019