SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

15 lucruri ciudate pe care le vei vedea doar în India
1. Al treilea gen, Hijras

În India, termenul Hijra este utilizat pentru a se referi la acele persoane care se consideră transs3xuale . Hijras au o istorie înregistrată pe subcontinentul indian încă din cele mai vechi timpuri, așa cum sugerează și Kāma Sūtra. În aprilie 2014, Curtea Supremă a Indiei a recunoscut persoanele transgenre ca fiind un „al treilea gen” într-o lege specială și în ceea ce privește pașapoartele și alte documente oficiale.

2. Un pelerinaj de 130 de milioane de oameni

Kumbh Mela , un pelerinaj hindus , care se repetă la fiecare 12 de ani, este cea mai mare adunare umană din lume, și este , de asemenea , vizibil din spațiu. Anul acesta, Kumbh Mela a avut loc în Ardh of Allahabad, în perioada 15 ianuarie – 4 martie 2019 și se estimează că au participat la 130 de milioane de oameni.

3. Prima carte de chirurgie plastică

Sushruta Samhita este un vechi text sanscrit de medicamente , care este considerat printre primele texte referitoare la studiul detaliat de medicina si chirurgie. Scris de Sushruta, a fost datat in jurul secolului al VI-lea i.Hr. Din acest text se pare că a apărut o chirurgie plastică modernă. Textul descrie reconstrucția buzelor și a nasului (rinoplastia).

4. Taur surfing

5. Specii de animale unice pe cale de dispariție

India găzduiește unele dintre cele mai rare și mai speciale specii care pot fi întâlnite în Asia. Printre acestea avem leul asiatic pe cale de dispariție și broasca purpurie unică .

6. Cel mai mare consum de aur pe an

India este printre cei mai mari consumatori de aur din lume. Cererea indiană a înregistrat o medie de 838 de tone pe an în ultimii 10 ani. În 2018, au fost consumate 760,4 tone de aur, cele mai multe fiind utilizate pentru confecționarea bijuteriilor pentru căsătorii și festivaluri.

7. Poduri realizate în întregime cu rădăcini

8. Cel mai bogat templu hindus din lume

9. 16 podoabe ale unei femei căsătorite

Doar după ce s-au căsătorit, femeile își folosesc cele 16 podoabe, numite Sola Shringar . Printre acestea se numără Bindi , punctul colorat plasat pe mijlocul frunții și Nath , sau piercing-ul nasului.

10. 330 de milioane de zei

În India, 80% din populație este hindusă. Hinduismul numără 330 de milioane de zei , unii necunoscuți de hindușii înșiși, dar care sunt venerați la fel fără să li se cunoască numele. Cei mai venerati sunt Trimurti, mai cunoscuti sub numele de Trinitatea hindusa: Vishnu, Shiva si Brahma. Printre acești zei, toți au exact același nivel de importanță.

11. Un post timp de 80 de ani

Prahlad Jani este un călugăr indian breatharian care susține că a trăit fără mâncare și apă din 1940. El spune că zeița Amba îl susține. Au fost efectuate 2 studii observaționale asupra lui Jani, unul în 2003 și unul în 2010. În ambele cazuri, anchetatorii au confirmat capacitatea lui Jani de a supraviețui sănătos fără alimente și apă în perioadele de testare, deși niciun studiu nu a fost prezentat intr-o revistă științifică.

12. Cea mai înaltă statuie din lume

13. Culoarea durerii nu este negru

Spre deosebire de restul lumii, doliu, după decesul unei persoane dragi, este reprezentat de alb , simbol al purității, și nu de negru. Atunci când o femeie își pierde soțul, chiar și ani mai târziu va purta un saree alb, în ​​timp ce un soț văduv, în special în statul Rajasthan, va purta un turban de acea culoare.

14. Cea mai mare industrie cinematografică din lume

15. Verighete pe picioare

În Tamil Nadu, verigheta este plasată pe vârful „indexului” al piciorului. Cele 2 inele de argint, așezate de mire pe picioarele iubitei sale, ar putea, conform tradiției, să inspire o sarcină sănătoasă. Inelele de aur trebuie evitate în acest caz, deoarece aurul pentru hinduși este simbolul zeiței abundenței: Lakshmi.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Aceste Fetite canta cel mai Frumos Colind de Sfintele Sarbatori de Pasti.. vezi VIDEO 994Bancomat defect, bani gratis pentru un paznic din Timiş. Bancnotele ieşeau singure, fără card 5540

Problema cancerului poate fi rezolvata!! Google ne vine in ajutor! 27119 fotografii care te pot face să uiți de problemele de zi cu zi 389Bravo ! Sora Miresei a emotionat tot publicul prezent la aceasta NUNTA - VIDEO 36004Fa aceste lucruri simple, iar banii vor veni intotdeauna la tine. 11 lucruri care iti vor aduce intotdeauna bani 1688Cum să renunți la persoana care a plecat fără să își ia „rămas bun” 14311 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin 35Nu mai faceți asta! 7 greșeli pe care le faceti înainte de somn, din cauza cărora vă îngrășați 1590Aceste fotografii din lumea sportului, luate exact la momentul POTRIVIT te vor face sa razi cu lacrimi :)))) Nu rata acest VIDEO 1349
SuperClipuri.com 2019