SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

În sfârşit, după 42 de ani, la Iaşi vor circula primele tramvaie noi. Care este preţul unui astfel de vehicul
Un număr de 32 de tramvaie, fiecare în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, vor fi cumpărate pentru transportul în municipiul Iaşi. Aceasta ar fi prima dată, după 42 de ani, când în Iaşi vor circula tramvaie noi.

Parcul de tramvaie al Companiei de Transport Iaşi (CTP) ar urma să fie înnoit în primă fază cu 16 bucăţi, în urma licitaţiei organizate, în numele muncipiului Iaşi, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), arată Ziarul de Iaşi.

La licitaţia estimată la 184 de milioane de lei s-a înscris producătorul polonez PESA, care a mai furnizat, în urmă cu şase ani, tramvaie în Cluj. Dacă oferta acestuia va fi acceptată, contractual va fi semnat în septembrie, urmând ca pe străzile ieşene să circule noile tramvaie până cel târziu în vara anului 2021.

Alte 16 tramvaie ar urma să fie achiziţionate într-o altă licitaţie, organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia ridicându-se la 142 milioane de lei.

„Cele 16 tramvaie, cu o capacitate de minimum 230 de locuri, sunt destinate rutelor 1, 13, 3, 7 şi 8 şi vor avea dotări de ultimă generaţie: aer condiţionat şi sistem de încălzire, sisteme de supraveghere video şi de numărare a călătorilor, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, bătrâni şi mame cu copii, ecrane video de informare”, a precizat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

MDRAP a lansat miercuri, 17 iulie, şi o licitaţie pentru 24 de autobuze electrice, de 10 metri lungime, urmând ca pe 29 iulie să fie lansată o alta pentru cumpărarea a 20 de autobuze electrice de 12 metri lungime. Ultimele tramvaie noi care au circulat prin oraşul Iaşi au fost achiziţionate în 1977, dar în ultimii ani în oraş au mai circulat tramvaie second-hamd, aduse din alte ţări.

sursa: adevarul.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 fapte despre Pământ despre care nu știam (atenție: nu ratați anul 2034) 2804Emotionant! MAMA si FIUL cuceresc Juratii Si Spectatorii...VIDEO 13366

20 de persoane care au dat o a doua șansă lucrurilor lor vechi, iar rezultatele au fost uimitoare 18520 de celebrități care arată mai bine la 40 de ani decât la 20 126Aceasta strada din Cluj a devenit prima strada Smart din Romania!!! 44Femeia care își amintește cele 10 reîncarnări (cu dovezi) 34563 femei din zodiac care sunt în orice situație mai deștepte decât bărbații 157110 probleme de sanătate pe care le poti rezolva cu ajutorul lămâilor 2895Cele mai penibile situatii in care oamenii au fost surprinsi!! O sa iti fie greu sa te opresti din ras!! 209520 de cupluri care știu exact ca locuitul împreună este o adevărată aventură 483
SuperClipuri.com 2022