SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

În sfârşit, după 42 de ani, la Iaşi vor circula primele tramvaie noi. Care este preţul unui astfel de vehicul
Un număr de 32 de tramvaie, fiecare în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, vor fi cumpărate pentru transportul în municipiul Iaşi. Aceasta ar fi prima dată, după 42 de ani, când în Iaşi vor circula tramvaie noi.

Parcul de tramvaie al Companiei de Transport Iaşi (CTP) ar urma să fie înnoit în primă fază cu 16 bucăţi, în urma licitaţiei organizate, în numele muncipiului Iaşi, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), arată Ziarul de Iaşi.

La licitaţia estimată la 184 de milioane de lei s-a înscris producătorul polonez PESA, care a mai furnizat, în urmă cu şase ani, tramvaie în Cluj. Dacă oferta acestuia va fi acceptată, contractual va fi semnat în septembrie, urmând ca pe străzile ieşene să circule noile tramvaie până cel târziu în vara anului 2021.

Alte 16 tramvaie ar urma să fie achiziţionate într-o altă licitaţie, organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia ridicându-se la 142 milioane de lei.

„Cele 16 tramvaie, cu o capacitate de minimum 230 de locuri, sunt destinate rutelor 1, 13, 3, 7 şi 8 şi vor avea dotări de ultimă generaţie: aer condiţionat şi sistem de încălzire, sisteme de supraveghere video şi de numărare a călătorilor, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, bătrâni şi mame cu copii, ecrane video de informare”, a precizat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

MDRAP a lansat miercuri, 17 iulie, şi o licitaţie pentru 24 de autobuze electrice, de 10 metri lungime, urmând ca pe 29 iulie să fie lansată o alta pentru cumpărarea a 20 de autobuze electrice de 12 metri lungime. Ultimele tramvaie noi care au circulat prin oraşul Iaşi au fost achiziţionate în 1977, dar în ultimii ani în oraş au mai circulat tramvaie second-hamd, aduse din alte ţări.

sursa: adevarul.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de exemple care ilustreaza frumusetea urbana 95Un elev român este noul campion mondial la Microsoft Word 245

Medic român despre coronavirus: În caz de epidemie „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu” 10675Tu la ce ai renunța pentru lumea aia mai bună de după coronavirus: la vacanță, la fripturică, la ultimul tip de telefon? 21Acesti oameni ne prezinta 20 de lucruri unice pe care le-au tinut vreodată în mâini, precum un peste zburator. 225Clujana iese din insolvență și va deschide 8 noi magazine de încălțăminte 487Primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sărată a fost construit! Epoca petrolului se încheie. 25314 secrete ascunse în spatele semnificațiilor logo-urilor celebre 57918 oameni care ne arată că schimbarea începe cu tine însuți 210Tipuri de tensiune musculară, cauzată de emoții 97
SuperClipuri.com 2022