SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Salvare pe munte. Capră neagră cu piciorul rupt, cărată în rucsac
Doi angajați de la Salvamont Râșnov, tată și fiu, au salvat o capră neagră ce avea un picior fracturat. Ei au găsit animalul în Valea Mălăiești din Munții Bucegi.

„Acțiune în desfășurare. Salvamont Râșnov acționează și în cazul faunei! Capră neagră, găsită pe valea Mălăiești cu un picior fracturat, este salvată!”, a scris pe Facebook un martor.

Într-o imagine publicată pe rețeaua de socializare se vede cum exemplarul rănit este cărat într-un rucsac în zona Cabanei Mălăiești.

Ion și Vlad Adămuță, tată și fiu, membri în echipa Salvamont Râșnov, au fost cei care au cărat capra neagră în spate până în zona Glăjărie, de unde a fost preluată de o mașină și dusă la veterinar, relatează publicația locală observatorulph.ro.

Animalul a intrat în operație. După această intervenție chirurgicală medicii vor analiza modul în care capra neagră se recuperează și vor decide unde va putea supraviețui în siguranță.

Potrivit estimărilor din anul 2016, în România trăiesc în jur de 7.700 de exemplare de capră neagră (Rupicapra rupicapra).

Ajunsă la maturitate, capra neagră are o înălțime la greabăn de 70-80 de cm și o lungime a corpului de 107-137 de cm. Masculii cântăresc 30-60 de kilograme și sunt ceva mai mari decât femelele (25-45 de kilograme). Ambele sexe au coarne scurte, relativ drepte, dar care la vârf sunt îndoite înapoi. Vara, blana caprelor negre este maronie, iar iarna aceasta devine gri.

Femelele și puii lor trăiesc în turme de 15-30 de indivizi, în timp ce masculii preferă să trăiască solitari în cea mai mare parte a anului. În perioada de împerechere (sfârșit de noiembrie, început de decembrie), masculii duc lupte foarte dure pentru a atrage atenția femelelor. De regulă, femela dă naștere unui singur pui (foarte rar – gemeni). Dacă mama este ucisă, celelalte femele din turmă încearcă să crească puiul.

În captivitate, caprele negre ajung chiar și până la vârsta de 22 de ani, însă în sălbăticie vârsta maximă identificată a fost de 15-17 ani. Dușmanii naturali ai caprei negre sunt râșii, lupii și urșii. Capra neagră are avantajul că este foarte rapidă, atingând 50 de km / oră. În plus, ea poate să sară 2 metri vertical în aer sau până la 6 metri în lungime, potrivit wikipedia.org.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de persoane care se pot adapta oricărei situații 25118 persoane care au fost înzestrate cu un aspect magnific 484

Numai in ROMANIA poti sa vezi astfel de IMAGINI! Ma doare BURTA de cat am RAS! 16532Coronavirusul, ciuma și boala teoriilor conspiraționiste 48(video) Filmam si lacrimile curgeau pe obraz". Animalele din zonele arctice sufera din cauza schimbarilor climatice 2205Cele mai amuzante poze în care nimic nu e ceea ce pare 423613 invenții care vor schimba curând lumea 57Te sperie facturile? Cum să faci CĂLDURĂ în casă fără să porneşti caloriferele 19220 gadgeturi ciudate pe care numai asiaticii ar fi putut să le inventeze 144515 fotografii ciudate care ne-au făcut să credem că există călătorii în timp 797
SuperClipuri.com 2020