SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Sunt şi români care părăsesc Italia şi se întorc acasă. Ionuţ Dăogaru face acum pizza în oraşul natal
A învăţat meseria de bucătar în Italia, unde a lucrat 10 ani, iar cu banii strânşi a revenit în Turnu Severin şi a decis să investească într-o afacere de familie. Vorbim despre tânărul antreprenor Ionuţ Dăogaru (30 de ani), care după ce a acumulat experienţă şi bani în Italia, a deschis o pizzerie în Turnu Severin, unde găteşte aşa cum a făcut-o pentru străinii care călcau pragul restaurantului din hotelul unde a lucrat.

La fel ca mulţi alţi tineri români, şi Ionuţ Dăogaru a plecat în Italia în urmă cu zece ani pentru a-şi croi un drum mai bun în viaţă. Avea 20 de ani atunci, iar în oraşul natal, în Drobeta Turnu Severin, nu găsise niciun loc de muncă, deşi nu avea pretenţii la un job anume. A plecat singur, cu mult curaj şi dorinţa de a reuşi.

A ajuns tocmai în nordul Italiei, pe un tărâm de vacanţă fermecător care atrage milioane de turişti, unde se află renumitul Lac Garda, cel mai mare lac din Italia.

A muncit într-un hotel de patru stele

S-a angajat într-un hotel de patru stele şi pentru primii trei ani a avut grijă de grădina şi piscina acestei unităţi de cazare. De multe ori intra şi în bucătăria hotelului, unde dădea o mână de ajutor angajaţilor de aici şi uşor-uşor a început să îndrăgească această meserie. A avut voinţă şi, în afară faptului că a învăţat limba italiană repede, a obţinut şi diploma de bucătar pizzer, nivelul 4 (în Italia, nivelul 6 este maxim).

Aşa se face că în următorii cinci ani, a lucrat ca ajutor de bucătar în bucătăra hotelului „Marco Polo”. Au fost cinci ani în care Giovanni, aşa cum îi spuneau lui Ionuţ, colegii de muncă italieni, a acumulat tot ce se poate învăţa în materie de gastronomie italiană. Şi pentru că i-a cucerit prin seriozitate, bucătarii italieni i-au dezvăluit şi multe secrete românului nostru, astfel că acum este maestru în prepararea pizzei, a pastelor şi altor bucate italiene.

“Făcându-le anumite favoruri, în sensul că niciodată nu îi refuzam când mă puneau să fac ceva, cu timpul le-am devenit simpatic şi uşor-uşor mai divulgau anumite secrete din bucătăria lor. Fac asta doar dacă te văd că eşti disponibil, altfel nici nu te apropii de ei. Şi le plăcea voinţa mea de a învăţa”, spune Ionuţ.

Şef de bucătărie doi ani În ultimii doi ani petrecuţi în Italia, Ionuţ a fost şeful unei bucătării dintr-un complex comercial din aceeaşi staţiune. În urmă cu şase luni însă ceva s-a schimbat în viaţa lui, dorul de familie şi prieteni, de tot ceea ce este românesc a devenit tot mai puternic aşa că s-a gândit că ar fi momentul să se întoarcă acasă. Şi aşa a făcut.

În urmă cu patru luni s-a întors în Turnu Severin şi a hotărât să-şi deschisă o pizzerie în centrul oraşului. “La Giovanni” se numeşte pizzeria lui Ionuţ, după numele pe care italienii l-au strigat atâţia ani. Secretele pizzei italiene “Se folosesc ingredinte simple, apă, făină, sare şi puţină drojdie. Blatul se face cu o zi înainte, se lasă la maturat şi se consumă după 24 de ore, dacă nu, rişti să fermenteze în stomac.

Blatul este totul la pizza şi bineînţeles ingredintele pe care le foloseşti. Contează şi cum întinzi blatul, dacă îl întinzi manual este mult mai bun, dacă îl întinzi cu făcăleţul este o greşeală, e ca şi cum ai trece cu un buldozer. Aşa pizza rămâne crocantă la exterior şi moale la interior”, ne dezvăluie Ionuţ câteva din secretele pizzei italiene.

În pizzeria lui, pe lângă preparatele italiene clasice sunt servite şi bucate preparate după reţetele sale proprii, care conţin nucă, un ingredient la care Ionuţ ţine foarte mult.

sursa: Adevarul

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Protest în Capitală: „Nu vrem să fim cobaii lor!” 640Era atat de sarac incat a mancat toata copilaria resturile lasate prin farfurii de colegii sai. Insa, cu ambitie si perseverenta, a ajuns cel mai bun magistrat din Romania! 5642

15 animale care nu trebuie decât să scoată limba pentru a produce o explozie de drăgălăşenie 836Ilie Şerbănescu: Scrisoare dureroasă deschisă către toţi românii. Citeşte şi dă mai departe! 15843525 de persoane ale căror zile sunt doar o serie interminabila de dezastre 776Cum ar arăta 14 filme iconice cu distribuția originală 37521 de imagini care ne-au facut sa credem ca nu vedem bine 13515 lucruri pe care sa le faci cu partenerul tau inainet de somn daca vrei ca in casa voastra sa domneasca fericirea 7901Acest baietel a distrus cererea in casatorie a mamei sale. Familia sa are o poveste amuzanta de spus de-a lungul anilor. 74810 lucruri pe care trebuie să le știi ca să te PENSEZI corect 777
SuperClipuri.com 2022