SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Studiile arată că pomii au sentimente!
Conform dovezilor științifice, copacii sunt mult mai inteligenți decât ne-am imaginat vreodată.

Peter este un cercetător german, care nu numai că iubește copacii, dar și-a dedicat toată viața studierii lor.

El este, de asemenea, un expert în cultivare și autor al studiului „Copacii inteligenți”, alături de Suzanne Simard, ecologist al Universității din British, Columbia.

Autorul susține că pomii dețin ceva asemănător cu ceea ce noi numim bătăi ale inimii.

Dr. Andras, de la Universitatea Aarhus, Danemarca, a folosit o tehnică de scanare, cu laser, pentru a măsura locația precisă a ramurilor și frunzelor a 22 de specii de copaci și arbusti.

În anul 2015, a publicat observații privind cicluri substanțiale de mișcare neașteptate.

Știința a constatat, de asemenea, că unii copaci își înalță și își coboară ramurile, de mai multe ori, pe parcursul unei singure nopți, indicând un ciclu de transport de apă și de zahăr, ca versiunea proprie a bătăilor inimii.

Într-o declarație, Andras a explicat:

În timpul nopții, unii copaci își coboară ramurile cu până la 10 centimetri, înainte de a le ridica din nou, odată cu apariția soarelui. Acesta este un proces atât de lent și subtil, încât până de curând, se credea că doar câteva specii o fac, acum s-a aflat că este mai răspândit decât credeam.

În mod deosebit, o magnolie (Magnolia Grandiflora) trece prin trei cicluri complete de reglare a ramurilor, indicând astfel schimbarea presiunii apei și, prin urmare, pompând energie în timpul nopții.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Dumnezeu lucrează în tăcere. De ce este imposibil să împărtășești planurile de viitor cu oricine 1696 animale care au puteri ce par supranaturale. Meduza roșie, singura fiinţă nemuritoare de pe Pământ 864

10 oameni care au avut un curaj nebun și au făcut o schimbare majoră în propria viață 1647Cernobîl, 26 aprilie 1986 - imagini document. Cea mai mare catastrofă nucleară civilă se petrecea cu 34 de ani în urmă 1915 actori care au ajuns de nerecunoscut de-a lungul carierei (The Rock este greu de recunocut) 145818 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata 19015 imagini care dovedesc faptul sunt cei mai talentați artiști sunt COPIII 182115 fapte despre Roma antică despre care profesorii nu ne-au spus niciodată nimic 2427Polițiștii din Ploiești i-au pus cătușe unei vânzătoare de zarzavaturi, pentru că a refuzat să plece. 4437Viața într-un container de numai 10 metri pătrați. Toată lumea o invidiază pe această femeie 63
SuperClipuri.com 2022