SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cercetătorii sunt de părere că uneori, câinii ne înțeleg mai bine decât oamenii
„Atât ceea ce spunem, cât și cum spunem, contează pentru câini” – Attila Andics, cercetător la Universitatea Eotvos Lorand

Cei mai multi iubitori si proprietari de caini s-au intrebat, intr-un anumit moment: „Cat de mult ma intelege, cu adevarat, cu cainul meu?”

Sigur, sunt afectuosi si iubitori dar ce știm despre comunicare? Ce se întâmplă între urechile lor, atunci când le vorbim?

Ei bine, cercetătorii de la Universitatea Eotvos Lorand (ELU), din Budapesta, Ungaria, au
răspuns la această întrebare într-un nou studiu revoluționar.

Se pare că prietenii noștri canini înțeleg atât sensul, cât și intonația cuvintelor pe care le folosim.

Cu alte cuvinte, câinii înțeleg atât conținutul cuvintelor noastre, cât și sensul lor.

Vom discuta despre acest studiu și despre descoperirile relevante.
Attila Andics, cercetătorul principal, și colegii ei de la ELU, au dorit să examineze activitatea neuronală a câinilor, pentru a testa modul în care ei înțeleg comunicarea.

Pentru a face acest lucru, Andics și echipa ei au recrutat 13 câini din familii, majoritatea fiind coli și retrieveri.

Alte specii au inclus câini chinezi și brac germani.

Pentru a masura activitatea creierului, echipa a optat pentru utilizarea unei masini fMRI – o unitate neuroimagistică, ce masoara activitatea creierului, prin fluxul de sange.

Aceste dispozitive de imagistică sunt frecvent utilizate în spitalele care examinează creierul.

Cercetătorii au stabilit că animalele trebuie să rămână staționare în aparatul de formare a imaginii, timp de cel puțin 7 minute, pentru a obține măsurători suficiente.

Bineînțeles, câinii nu stau în mod firesc pentru așa mult timp … în special în unele tuburi ciudate.

Pentru a face acest lucru posibil, echipa de cercetători a adus formatori, care i-au învățat pe câini să rămână nemișcați.

Odată ce câinii au fost poziționați în interiorul aparatului fMRI, echipa a înregistrat vocile antrenorilor lor.

Această înregistrare a inclus mai multe combinații, atât ale cuvintelor, cât și ale intonației, incluzând vorbire neutră sau adulantă.

Poate că cel mai important, formatorii au amestecat cuvintele de laudă și cuvintele neutre, cu un ton neutru sau un ton de laudă.

Ce a fost descoperit

Cuvintele sunt o invenție umană și sunt rareori descoperite ca fiind percepute de alte specii.

Anumite specii, cum ar fi delfinul bottlenose, fac anumite zgomote care funcționează similar cu cuvintele, de exemplu.

Cu toate acestea, producția de cuvinte , deoarece termenul este în general definit și înțeles, este considerat a fi limitat numai la ființele umane.

Dar asta nu înseamnă că alte creaturi nu pot înțelege ceea ce spunem.

După cum se dovedește, câinii sunt extrem de capabili să facă acest lucru.

Chiar mai impresionant, se pare că ei procesează vorbirea în moduri care oglindesc oamenii .

După cum afirmă un cercetător:

„Creierul uman nu analizează separat ceea ce spunem și cum îl spunem, ci integrează cele două tipuri de informații, pentru a ajunge la un înțeles unificat. Constatarile noastre sugereaza ca acesti caini pot face totul si folosesc mecanisme foarte asemanatoare. ”

Omul de știință, citat mai sus, se referă la acea descoperire că emisfera stângă și cea dreaptă a creierului – responsabilă de diferite funcții de vorbire – funcționează la fel și în cazul oamenilor și al câinilor.

… deci ce înseamnă asta?

Ei bine, în termeni simpli, acest experiment dovedește că „cel mai bun prieten al omului” înțelege comunicarea umană în mod excepțional. În termeni practici, înseamnă că vor reacționa frecvent la discursul nostru, în funcție nu numai de ceea ce spunem, ci și de modul în care spunem.

Apropo, câinii sunt singura specie cunoscută, care înțelege comunicarea umană la un asemenea nivel … poate asta explică de ce sunt cu adevărat cei mai buni prieteni ai omului.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Consiliul Naţional al Elevilor cere suspendarea cursurilor 18Cât timp ar putea supraviețui corpul uman pe fiecare planetă a sistemului solar 61

9 Exerciții zilnice pentru femei după 40 de ani 147235 de imagini satisfăcătoare care ne reprezinta perfectiunea in diferite forme 925(VIDEO)Scandalos! Fermier amendat pentru că își irigă culturile! 41Acest tren o sa te fac sa vrei sa traiesti in el. Priviti cat este de frumos 105Cinci eleve din Iaşi au avut o idee genială. Rețeta veche de aproape două veacuri a unei personalități istorice le-a adus un premiu internaţional 519Un poștaș văduv a petrecut 33 de ani din viață construind un CASTEL din PIETRICELE! 1054Acesti oameni au avut doar un singur lucru de facut și au eșuat în mod epic 200Cel puțin 50000 de părinți au motive sa-i mulțumească ,iar unii drept recunoștiintă i-au înfipt cuțitul în spate atunci cand i-a fost mai greu! 502
SuperClipuri.com 2022