SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un bărbat divorțat oferă 20 de sfaturi de mariaj, pe care nu trebuie să le ignori
Gerald Rogers este un scriitor american îndrăgit și un business trainer de succes. Recent, a simțit nevoia să li se confeseze semenilor săi, vorbind deschis despre greșelile care l-au împiedicat să-și păstreze familia.

Iată care sunt sfaturile sale.

„Este clar că nu sunt un expert în relații. Dar o oarecare experiență pe care am dobândit-o în urma divorțului m-a determinat să cad pe gânduri, punându-mi problema: ce anume aș face altfel decât am făcut, dacă mi s-ar acorda o a doua șansă. Am pierdut o femeie alături de care am petrecut 16 ani din viață. Și n-aș vrea ca și alți bărbați să-mi repete greșelile. Iată așadar sfaturile mele:

NICIODATĂ nu înceta s-o cunoști. Cea mai mare greșeală a mea a fost că am considerat-o pe soția mea ca fiind „dreptul meu”. Recunoașteți, bărbați: când ați cerut-o de soție, erați siguri că o veți proteja mereu, că o veți prețui. Cu timpul, aceste promisiuni se cam duc pe apa Sâmbetei. Nu uitați, așadar, că soția voastră este cea mai mare comoară pe care o aveți în viață și că voi sunteți cei care ați ales-o, iubind-o foarte mult. Și să nu vă dați niciodată în lături de la a întreține această iubire.

Trebuie să apărați nu numai inima femeii iubite, ci și pe a dumneavoastră. Feriți-vă inima de alte femei, cu toată puterea. Iubiți-vă pe voi înșivă și nu vă dedați la lucruri mărunte. Nimeni nu mai are dreptul de a vă pretinde inima, cu excepția soției dvs. In ceea ce o privește pe aceasta, ea trebuie să pătrundă în sufletul dvs la prima cerere de ajutor pe care i-o adresați.

Vă aflați într-un permanent proces de schimbare. Nu mai sunteți același ca atunci când v-ați însurat. Peste cinci ani nu veți mai fi cel de azi. Schimbările sunt permanente, de aceea în fiecare zi trebuie să alegeți, în doi, ce viață vreți să trăiți. Luptați pentru dragostea voastră, încercați s-o cuceriți în fiecare zi, așa cum ați făcut-o în primele săptămâni ale relației voastre.

Concentrați-vă atenția asupra lucurilor pe care le iubiți cel mai mult la ea și nu asupra acelor elemente care vă deranjează. Numai în această situație dragostea voastră pentru ea va continua să crească. Concentrați-vă pe acele momente ale vieții când v-ați simțit cei mai iubiți și cei mai fericiți, alături de ea. Doar nu v-ați însurat cu ea doar așa, în dorul lelii!

Sarcina voastră este s-o iubiți, pur și simplu! Nu încercați să-i dominați personalitatea, să i-o sfărâmați. Și atunci ea singură se va schimba, astfel incât veți ajunge s-o iubiți și mai mult.

Fericirea voastră nu este responsabilitatea soției. Ea nu vă poate face fericiți, dacă voi nu vreți acest lucru. Voi purtați întreaga răspundere pentru fericirea membrilor familiei voastre. Dacă veți fi fericiți, fericită vă va fi și familia.

Dacă sunteți supărat sau vă enervează soția, de vină sunt emoțiile voastre personale și alegerile pe care le faceți. Emoțiile voastre sunt responsabilitatea voastră. Soția voastră nu este obligată să vă vindece de traumele copilăriei și nici să fie psihologul vostru. Dacă simțiți nevoia, luați o pauză, retrăgeți-vă și încercați să faceți singuri ordine în mintea voastră. Imediat ce fondul emoțional vi se va stabiliza, veți observa că și relațiile în cuplu se vor normaliza.

Când se află într-o stare proastă sau e foarte deprimată, nu încercați să rezolvați instantaneu problema. Starea ei pozitivă nu este obligația voastră. Pur și simplu, explicați-i că a se supăra/enerva/întrista, câteodată, este un lucru foarte normal.
Așa sunt construite ele, femeile: reacționează emoțional la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru nu poate fi schimbat. Dar femeia trebuie să știe că se poate mereu baza pe voi. Când se va liniști, va înțelege că sunteți bărbați puternici, plini de voință. Că poate avea încredere în voi. Doar nu părăsiți locuința de fiecare dată când ea este supărată, nu? creați-i încrederea că veți fi alături de ea, indiferent de câte ori o apucă plânsul și indiferent ce greutăți are de depășit.

Râdeți cât mai des. Și făceți-o și pe ea să râdă. Râsul face viața mai ușoară. Și comunicați! Tăcerile prelungite omoară relația.

Aflați ce anume o face să se simtă cu adevărat iubită și ocrotită. Dacă este nevoie, așterneți chiar pe o hârtie o listă cu 10 lucruri care o fac mulțumită de viață. Transformați aceste lucruri în prioritățile voastre. Incercați s-o faceți să se simtă în fiecare zi ca o regină.

Aplecați-vă cu atenție asupra vieții sale. Dacă ea vă povestește ceva, ascultați-o cu atenție. Faceți tot ce trebuie ca să comunicați cu ea când sunteți calmi. Purtați-vă cu ea ca și cum ar fi clientul vostru cel mai important.

Nu tratați apropierea fizică, ca fiind un simplu mod de a vă elibera de tensiuni. Este modalitatea voastră de a pătrunde în cele mai intime cotloane ale sufletului ei. Abandonați-vă in brațele ei. Lăsați-o să simtă că poate avea încredere în voi 100 % atât în așternut ca și în viață. Nu o forțați să facă dragoste cand poate nu are aplecare către asta, înțelegeți-o corect când vă amână, nu interpretați greșit această aytitudine.

Veți face și greșeli. Și ea va face greșeli. Aveți bărbăția să vi le recunoașteți, ca să nu faceți o greșeală și mai mare. Nu vă cere nimeni să fiți perfecți. Dar nici nu trebuie să-i creați senzația că sunteți, 24 de ore pe zi, un idiot!

Lăsati-o să se întâlnească cu prietenele, să aibă un hobby. Ajutați-o. Oferiți-i posibilitatea să-și încarce sufletul cu energie. Periodic, rămâneți acasă cu copiii. Ajutați-o în gospodărie. Și ea, ca și voi, are nevoie, câteodată, de o pauză.

Fiți gata oricând să-i împărtășiți temerile voastre, sentimentele voastre. Recunoașteți-vă greșelile. Cereți-vă iertare. Nu lăsați copiii să intervină în mod negativ în căsnicia voastră! Ei nu au dreptul să vă dicteze relația. Copiii pleacă, fiecare, pe drumul lor, voi doi ramâneți împreună. Soția trebuie să fie mai importantă decât copiii.

Dacă vreți ca între voi să existe încredere, fiți gata să-i împărtășiți chiar și acele secrete pe care nu le-ați mai încredințat nimănui. Pentru asta e nevoie de bărbăție. Insă doar după ce vă veți deschide complet sufletul în fața ei, va începe dragostea adevărată. Nu aveți decât sa purtați mască unde vreți, dar dați-o jos de fiecare dată cand veniți acasă.

O baltă este un focar de malarie, iar un izvor repede curgător este mereu răcoros și proaspăt. Atrofia – este un proces firesc în cazul mușchilor nefolosiți. Dacă veți înceta să lucrați asupra relației voastre, și ele se vor atrofia. Găsiți-vă preocupări și pasiuni comune. Făceți-vă mereu planuri. Și conlucrați pentru realizarea lor. Citiți aceleași carți, vedeți aceleași filme, ascultați aceeași muzică!

Aceștia reprezintă o resursă pe care trebuie să o gestionați ca o echipă. Ei nu vă vor veni niciodată în ajutor, dacă vă veți teme să-i folosiți. Invățați să aveți încredere în partenerul vostru. Și nu uitați, nu e de bonton să vă ascundeți de soție câștigurile!

Iertați repede și nu mai rememorați niciodată vechile suparări. Concentrați-vă asupra viitorului și nu lăsati trecutul să vă încurce planurile. Nu fiți prizonierul lui. Țineți minte greșelile pe care le-ați făcut, însa numai în scop practic. Nu le acordați prea mare greutate: greșelile făcute în trecut pot deveni o ancoră grea pentru mersul relației voastre. Ele vă vor trage în jos. Pe de altă parte, iertarea eliberează. Pur și simplu, tăiați lanțul ancorei și avântați-vă în larg!

La urma urmei, acest sfat ar fi putut fi unicul. Folosiți-l ca principiu de bază în viața voastră, el fiind cel datorită căruia puteți face orice schimbare. Dacă veți alege mereu iubirea, nimic nu vă va putea pune în pericol dragostea. Dragostea va învinge mereu. Căsnicia nu înseamnă „și au trăit fericiți până la adânci batrâneți”. Este o muncă asiduă. Este disponibilitatea de a investi mereu în relație. Numai așa ea va putea face față încercărilor vieții. Acționați asupra relațiilor voastre și fericirea nu va întârzia să apară.

Din păcate eu, personal, toate aceste lecții le-am învățat prea târziu. Și pe propria-mi piele. Rămâneți, vă rog, pentru soția voastră, soțul de care aceasta să fie mereu mândră.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Machu Picchu, poarta spre cer. Istoria orasului pierdut din Peru 14512 lucruri bizare pe care trebuie să le stiti despre China 343

18 Invenții geniale care există insa numai în Japonia 1972Spune și tu această Rugăciune și viața ta se va schimba la 180 de grade 309710 secrete din restaurantele fast-food pe care personalul nu le va spune niciodată 1850Un preot a inceput sa planga.. el povesteste despre mafia din biserica.. trebuie sa il asculti - VIDEO 2958122 de persoane care si-au publicat pozele și au regretat ​​imediat acest lucru 42979 Alimente și medicamente pe care nu ar trebui să luați niciodata împreună 86719 femei care și-au acceptat părul alb și au acum cuceresc lumea cu noul lor aspect 1044Monica Iagăr, la 44 de ani: De la 8.000 de lei salariu la 12.000 de lei pensie. „Asta nu e pensie. E furt legalizat din banii nostri de taxe”. 20361
SuperClipuri.com 2022