SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

O asistentă explică cum îți afectează fumatul, plămânii!
Majoritatea oamenilor știu astăzi că fumatul poate afecta serios sănătatea lor, însă conform studiilor câteva milioane dintre ei tot fumează.

Fumatul provoacă efecte teribile asupra sănătății noastre și a plămânilor.Sunt diferite complicații ale sănătății care pot apărea strict din cauza fumatului.

Dacă fumați sau cunoașteți pe cineva care face acest lucru, citiți mai jos pentru a afla cât de grav poate fumatul să vă afecteze bunăstarea sănătății.

Iată ce face fumatul în fiecare zi cu plămânii tăi.

 

Fumatul în fiecare zi prezinta urmatoarele riscuri pentru sanatatea plamanilor si a respiratiei:

1. Mai întâi de toate, fumatul scade capacitatea sistemul imunitar, făcându-vă mai sensibili la tuse și răceli. Aceasta poate duce la boli mai severe și letale, cum ar fi emfizemul, pneumonia și cancerul pulmonar. Fumatul provoacă 84% din decesele cauzate de cancerul pulmonar și 83% din decesele cauzate de boala pulmonară obstructivă cronică.

2. Fumatul îngustează căile respiratorii și distruge țesutul pulmonar, ceea ce face mai dificilă respirația. Persoanele care suferă de boala pulmonară vor avea o tuse persistentă cu flegm și cu infecții frecvente la nivelul toracelui.

3. De asemenea, puteți face cancer oral și sau de gât. Fumatul cauzează mai mult de 93% din cazurile de cancer faringian.

Fumatul în fiecare zi poate duce la apariția inflamației în plămâni, ceea ce va duce la îngreunarea respirației. Plămânii au mici saculete de aer sau alveole, care ajută la schimbul de oxigen. Fumatul distruge aceste saculete de aer, iar acestea nu cresc inapoi, astfel incat provocati daune permanente plamanilor atunci cand fumați.

Dacă v-ați întrebat de ce fumătorii tind să primească mai multe răceli și infecții decât nefumătorii, este pentru că fumatul paralizează și chiar ucide cilia, firele mici din căile respiratorii. Aceste fire curăță mucusul și murdăria, astfel încât plămânii să rămână sănătoși și fără resturi. Fără aceste fire, veți avea un risc mai mare de infecție, deoarece nu există nimic pentru a elimina contaminanțiile.

Chiar dacă nu dezvoltați cancer pulmonar sau alte complicații pulmonare, aveți în continuare un risc mai mare decât nefumătorii. Potrivit unui studiu din Jurnalul BMJ, bărbații și femeile din Norvegia care au fumat 1-4 țigări pe zi au avut un risc semnificativ mai mare de a muri de boli cardiace și de alte cauze. Femeile au avut un risc mai mare de a muri de cancer pulmonar.

Acum, că am vorbit despre riscurile fumatului în fiecare zi și ce face cu plămânii, vrem să vă arătăm cum ar arăta plămânii dvs. după ce ați fumat în fiecare zi timp de 20 de ani.

Aceasta este o fotografie care ilustrează cum arata plamanii fumătorilor și nefumătorilor după 20 de ani. Puteți spune cu ușurință ce plămâni aparțin fumătorului pe baza culorii, deoarece plămânii negri sunt cei ai fumătorilor, iar cei roz, sănătoși sunt nefumătorii.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

11 lucruri ciudate care sunt considerate sexy în diferite țări 220420 de celebritati care isi iubesc animalele si nu se sfiesc sa arate in public acest lucru 45

Tatal si-a luat fetita la pescuit. Insa nici prin minte n u i-ar fi trecut ca va avea parte de asa ceva 428Dacă observați aceste 8 semne în relația dvs. aveți o încredere solidă in partenerul dumneavoastra 8115 alimente care nu îngrașă niciodată, indiferent de cantitatea în care le consumi 261110 fotografii care pot speria pe oricine 33722 de fotografii in care oamenii si-au vazut cel mai mare cosmar cum devine realitate 1068Lovitură pentru Iohannis și Orban! Acuzații de crimă asupra poporului: Voi sunteți CRIMINALI 66089 lucruri normale în Coreea de Sud, dar uimitoare pentru restul lumii 266321 de fotografii care ne dovedesc că lumea este încă plină de surprize 151
SuperClipuri.com 2022