SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Atlasul creaturilor ciudate: 10 animale despre care nu ştiai că există
Uneori viaţa capătă cele mai ciudate forme şi de multe ori noi nici nu aflăm asta. De cele mai multe ori nu reuşim să observăm, să ne informăm sau să fim atenţi la ea şi trecem cu vedea vietăţile uimitoare alături de care trăim pe Terra.

De fapt, nici dacă am avea timpul şi resursele necesare, tot nu am avea posibilitatea să ne întâlnim cu toate speciile de animale cunoscute. Tocmai de aceea am creat această listă a unor animale pe care nu toată lumea le ştie şi pe care nu prea avem şanse să la întâlnim. Fie că sunt bizare şi au comportamente ce nu ne permit să le observăm în libertate, fie că sunt pe cale de dispariţie, fiecare dintre animalele amintite mai jos au ceva unic şi cu adevărat fascinant.

1. Babirusa

Babirusa face parte din familia Suidae (din care fac parte şi porcii) şi poate fi găsit în pădurile din Indonezia, mai exact în insulele Sulawesi, Togian, Sula şi Buru.

Numit şi porcul cerb, Babirusa este cunoscut mai ales pentru colţii săi spectaculoşi. La masculi, caninii superiori cresc în sus pătrunzând prin piele şi curbându-se înapoi către frunte. Şi caninii inferiori sunt destul de dezvoltaţi şi cresc în sus. În schimb, în rândul femelelor caninii fie lipsesc, fie au dimensiuni reduse.

2. Aye-aye

Acesta nu este cel mai frumos animal de pe Pământ, însă este uimitor – fiind de asemenea și pe cale de dispariție. Aye-aye este o specie de lemur specifică zonei Madagascarului, fiind foarte activ în timpul nopţii.

3. Genenuk sau Gazela lui Waller

Genenuk este o specie de antilopă cu gât lung care poate fi văzută în Africa de Est, Kenia și Tanzania. Denumirea sa provine din limba somaleză şi înseamnă „cu gât de girafă”. Ce are atât de special acest animal? Ei bine, genenuk-ul poate fi recunoscut cu ușurință, deoarece capul său este disproporţionat faţă de restul corpului, chiar dacă ochii şi urechile sunt destul de mari.

4. Zebra Duiker

Zebra Duiker este antilopă descoperită recent. Aceasta poate fi întâlnită în Coasta de Fildeş, dar și în Africii. Are blana de culoare roşu-brun şi dungi specifice unei zebre.

5. Şobolanul-cârtiţă golaş

Heterocephalus glaber este un rozător mic (de dimensiunea unei ceşcuţe de cafea) originar din Africa de Est. Pentru că el este lipsit de blană, dar nu şi de mustăţi, putem spune că seamănă cu un fel de morsă în miniatură.

Altă caracteristică interesantă a acestor mici mamifere este longevitatea. Potrivit oamenilor de ştiinţă, un şobolan-cârtiţă golaş are o viaţă extrem de lungă, supravieţuind uneori timp de 28 de ani.

6. Jerboa, cunoscut și drept șoarecele egiptean de deșert

Jerboa este o rozătoare cu un aspect special. Acest animal trăiește în deşert, în principal în zona Egiptului, dar este întâlnit până în Orientul Mijlociu. Această mică rozătoare mai este cunoscută și sub numele de şoarecele săritor de deşert sau şoarecele-cangur, fiindcă se deplasează sărind.

Picioarele din spate sunt lungi și îl ajută să se deplaseze, dar şi să facă salturi foarte mari. Picioarele din faţă îi servesc doar pentru a ţine hrana atunci când mănâncă.

7. Cârtiţa cu nasul în formă de stea

Cârtiţa cu nasul în formă de stea poate fi întâlnită în Canada de Est şi nord-estul Statelor Unite şi este foarte uşor de recunoscut datorită celor două perechi de câte 11 mici tentacule roz din zona nazală.

8. Markhor

Trăind în grupuri restrânse de aproximativ 3 membri, ei sunt activi mai mult dimineaţa foarte devreme sau seara târziu. În general, masculul este solitar, excepţie făcând perioadele de împerechere. Aspectul lor fizic este de-a dreptul impunător şi uimitor, ei având coarnele spiralate şi blana lungă în zona bărbiei, a pieptului şi a cozii.

9. Elaphodus cephalophus sau cerbul „cu ciuf”

Acest animal ce trăieşte în centrul Chinei şi în nord-estul Birmaniei este un cerb mic caracterizat printr-un „ciuf” proeminent în vârful capului şi canini mari. O rudă apropiată a muniacului, cerbul „cu ciuf” este vegetarian, consumând fructe şi iarbă.

10. Pyura chilensis

Pyura chilensis este o creatură bizară care trăieşte pe coasta pacifică a Americii de Sud. Animalul este complet imobil ca o piatră, şi se hrăneşte prin absorbţia apei din care filtrează microorganismele. La naştere animalul este mascul, pentru ca la maturitate să devină hermafrodit.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 imagini care ne arata cum este simpla fericire omenească într-o relație 1120Un plan de plimbare de 21 de zile vă poate ajuta să eliminați excesul de grasime din corp 55

Un medic de la urgență arată cât de prost este echipat pe timp de epidemie. Mesajul transmis ministrei Sănătății 2220 de animale care sunt cu mult mai mari decat te-ai fi asteptat 1372Acesta este motivul pentru care familia regală nu-și folosește niciodata numele de familie 192Ovidiu Avădanei, elevul roman care a fost declarat campionul olimpiadelor de matematica din Europa 19312 Utilizări neașteptate pentru articolele de zi cu zi care sunt complet geniale 276710 curiozități bizare ale psihiatriei aplicate în secolul al XIX-lea 52Localitățile unde copiii sunt ajutați cu bani de la primării să nu abandoneze școala 658 idei care te vor ajuta să-ți înveți copilul să păstreze curățenia din toată casa 1740
SuperClipuri.com 2023