SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Sculpturile lui Brancusi expuse la Muzeul De Arta Moderna Din New York!!!




Expoziția ” Constantin Brancusi Sculpture” a  fost deschisă la Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York, la 22 iulie. Poate fi vizitată până pe 18 februarie 2019.

Această expoziție va prezenta împreună pentru prima dată 11 sculpturi ale artistului român, alături de desene, fotografii și filme. De asemenea, include o selecție de materiale de arhivă care nu au mai fost văzute niciodată despre procesul de lucru al artistului și despre relațiile cu prietenii, șoferii și patronii, inclusiv muzeul.

Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, România – d. 16 martie 1957, Paris, Franț) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

Constantin Brâncuși a expus pentru prima dată la Société Nationale des Beaux-Arts și la Salon d’Automne din Paris în 1906. Creează în 1907 prima versiune a Sărutului, temă pe care o va relua sub diferite forme până în 1940, culminând cu Poarta Sărutului parte a Ansamblului Monumental din Târgu-Jiu. În 1907 închiriază un atelier în Rue de Montparnasse și intră în contact cu avangarda artistică pariziană, împrietenindu-se cu Guillaume Apollinaire, Fernand Léger, Amedeo Modigliani, Marcel Duchamp. A început lucrul la Rugăciune, o comandă pentru un monument funerar ce va fi expusă în Cimitirul „Dumbrava” de la Buzău. În 1909 revine pentru scurt timp în România și participă la „Expoziția oficială de pictură, sculptură și arhitectură”. Juriul Expoziției, prezidat de Spiru Haret acordă premiul II ex aequo lui Brâncuși, Paciurea, Steriadi, Petrașcu, Theodorescu-Sion. Colecționarul de artă Anastase Simu îi cumpără sculptura Somnul iar bustul în ghips al pictorului Nicolae Dărăscu este achiziționat de Ministerul Instrucțiunii Publice.

Constantin Brâncuși i-a făcut Statului român oferta de a-i lăsa moșternire 200 de lucrări și atelierul său din Paris, Impasse Ronsin nr. 10. La 7 martie 1951, într-o ședință prezidată de Mihail Sadoveanu, Secțiunea de Știința Limbii, Literatură și Arte a Academiei Republicii Populare Române a luat în discuție această propunere. La ședință au participat George Călinescu, Iorgu Iordan, Camil Petrescu, Alexandru Rosetti, Al. Toma, George Oprescu, Jean Alexandru Steriadi, Victor Eftimiu, Geo Bogza, Alexandru Graur, Ion Jalea, Dumitru S. Panaitescu-Perpessicius și Krikor H. Zambaccian. Academicienii și intelectualii români au respins oferta lui Brâncuși, considerându-l pe sculptor un reprezentant al burgheziei decadente și astfel atelierul lui Brâncuși a revenit statului francez.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Medicul Ştefan Florian din Cluj a devenit unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii! 1245



5 invenții născute din greșeală care au schimbat lumea 984





23 de fotografii care ne arata ca unele persoane isi urmeaza propriile reguli 2368



MORI DE RAS ! Soferul a fost prins FUMAT la VOLAN.. Vezi ce a urmat.. VIDEO 978



A murit strănepotul lui Mihail Sturdza domnitor al Moldovei ,prințul Mihai Dimitrie Sturdza 21



15 Invenții extrem de ingenioase pe care veți dori să le cumparati imediat 353



5 exerciții de făcut ACASĂ care te ajută să ai o TALIE subțire 853



20 Situații amăgitoare când oamenii au avut ceva de facut și au eșuat 1993



20 de fraze pe care doar femeile le vor intelege! 947



Acesti oameni au avut doar un singur lucru de facut și au eșuat în mod epic 201




SuperClipuri.com 2024