SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Campionul Uniunii Europene la șah este un român
Îl cheamă David Radu are 10 ani și a învățat să joace șah în urmă cu 4 ani. De atunci a câștigat mai multe concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat împotriva altor șahiști de vârsta lui din toate țările Uniunii Europene.

David Radu și-a început inițierea în jocul minții la Clubul Mihai Marin din București, unde a mers timp de trei ani. „Locul unde se țineau orele de șah era foarte aproape de grădiniță, și doamna Luiza Marin, cea care i-a pus piesele de șah în mână, mi-a spus că e un copil cu calități pentru șah și așa am început să-l ducem acolo de două ori pe săptămână”, povestea mama micului șahist pentru jurnaliștii de la newsweek.ro.

Radu a concurat pentru prima dată la vârsta de 6 ani, reușind să câștige mai multe partide. Apoi a urmat o ascensiune rapidă, acesta participând la Campionatul Mondial, la cel European și la cel al Uniunii Europene, pe lângă competițiile interne unde a concurat chiar la seniori. Primul concurs mai mare a fost Campionatul Național din 2016 unde s-a clasat în prima jumătate a clasamentului. În 2017 a participat la Europenele de la Mamaia. Apoi, în aprilie 2017, la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade“, a ieșit pe primul loc la „blitz“ și pe locul 2 la clasic, cu același număr de puncte ca și câștigătorul, diferența fiind făcută pe criterii de concurs.

La Campionatul Mondial Școlar organizat la Iași a ieșit pe locul 11 din peste 100 de participanți, competiția fiind câștigată de un mongol. A urmat apoi Campionatul Național unde a ieșit pe 3, loc ce i-a dat dreptul să participe la Campionatul Uniunii Europene. Locurile 1 și 2 sunt trimise de Federație la Campionatul Mondial sau la cel European. Acolo a ieșit pe primul loc.

David Radu spune că practică șahul din pasiune. Acum se antrenează acasă cu maestrul Ion Glodeanu și își dorește să ajungă într-o zi maestru internațional.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Drojdia de bere, remediu terapeutic remarcabil din frigiderul tau 36Biserica scufundata din lacul Belis!!! Un monument care ascunde o istorie tristă!! 302

3 zodii care se umilesc din dragoste 1914Fetiţa captivă în propriul corp timp de 4 ani se trezeşte şi expune adevărul pe care fusese nevoită să-l ţină ascuns 443520 de fotografii in care natura ne arata ca este mai puternica decat tehnologia 12830 de fotografii rare pe care nu le veți vedea nicioddata în cărțile de istorie 4143Bucătăreasa este chemată de urgenţă la muncă, doar pentru a afla că şeful i-a jucat o farsă 2498Monica Iagăr, la 44 de ani: De la 8.000 de lei salariu la 12.000 de lei pensie. „Asta nu e pensie. E furt legalizat din banii nostri de taxe”. 20366Ai nostri au Talent ! Nemtii cand au vazut ce se intampla pe scena, ei au fost cuceriti si-au inceput sa planga de fericire - VIDEO 169987 greșeli pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte 983
SuperClipuri.com 2022