SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

14 cele mai scumpe greșeli făcute vreodată în istorie
Cu totii facem greseli si cu siguranta nimeni nu este perfect. Insa sunt unele persoane ale caror erori pot distruge obiecte de colectie sau chiar pot pune viata unor oameni in pericol. De-a lungul istoriei au existat o gramada de erori care au costat o avere. Exista oameni care au aruncat fara sa stie milioane de euro sau care dintr-o simpla neatentie au reusit sa distrugra lucruri in valoare de milioane. In acest articol va prezentam 14 dintre cele mai scumpe greseli care au avut loc de-a lungul istoriei.

Complexul rezidential Lotus Riverside din Shanghai a fost format din 11 apartamente. Până intr-o dimineață, când una dintre clădirile cu 13 etaje s-a prăbușit. Motivul prăbușirii a fost neconformitatea cu standardele de construcție și cu o fundație de calitate slabă.

Chitaristul Jennifer Jason Leigh care a jucat în  The Hateful Eight de Quentin Tarantino a avut in mana o adevărată raritate de 150 de ani, închiriată de la Martin Guitar Museum. Se presupunea că chitara din secolul al XIX-lear fi fost înlocuită cu una falsa pentru o anumită scenă. Cu toate acestea, se pare că Kurt Russell nu a fost informat despre acest fapt și a rupt expoziția muzeului în bucăți.

În 2014, compania feroviară SNCF a decis să modernizeze rețeaua de transport și a comandat 2.000 de trenuri noi pentru 15 miliarde de euro. Din păcate, au fost date măsurători pentru stațiile proiectate în ultimii 30 de ani, iar multe platforme au fost mai vechi și puțin mai înguste.

Compania japoneză Mizuho Securities a vrut să vândă o parte pentru 610.000 (aproximativ 5.000 de dolari) pe Bursa din Tokyo. Cu toate acestea, se pare că un broker de bursă nu a fost suficient de atent și a făcut o mică greșeală atunci când a introdus datele. A scos la vanzare 610.000 de actiuni pentru doar ¥ 1 fiecare. În ciuda protestului companiei, Bursa a procesat comanda, ceea ce a dus la pierderea a  225 milioane USD

Guvernul spaniol a investit 1,75 miliarde de lire sterline într-un nou submarin – The Isaac Peral. Cu toate acestea, procesul de construcție a dovedit că este excesiv de greu și nu o sa poate sa reziste in apa. Cineva a făcut o greșeală în calcule la început.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Alexandru al II-lea al Rusiei privea  Alaska doar ca pe un teren acoperit de gheață. În martie 1867, Rusia a decis să vândă teritoriul vast Americii pentru numai 7,2 milioane de dolari. Din moment ce raportul rublei cu dolarul era aproape egal la acel moment, Rusia a câștigat puțin din această afacere, dar a pierdut resurse naturale în valoare de miliarde de dolari.

Podul Millennium, care leagă cele două maluri ale râului Tamisa din Londra, a fost deschis în 2000 … și închis aproape imediat. Costul inițial al podului – 18,2 milioane de lire sterline – a fost majorat cu încă 5 milioane de lire sterline pentru a  realiza reconstrucția și a adăuga stabilizatori de mișcare. Acum este sigur pentru utilizare.

Mars Climate Orbiter a fost dezvoltat de NASA pentru a studia climatul de pe Marte. Cu toate acestea, datorită unei greșeli incredibile, contactul cu nava a fost pierdut când a ajuns  în atmosferă. Pentru a transfera coordonatele , un echipaj NASA a folosit unități imperiale. Drept urmare, nava a intrat în atmosfera lui Marte prea jos și s-a prăbușit.

Ronald Wayne a fost unul dintre fondatorii Apple. El a desenat primul logo și a scris un manual pentru Apple I. În 1976, și-a vândut acțiunea de 10% pentru 800 de dolari , mai ales pentru că avea active care ar putea fi retrase în cazul falimentului companiei. Ar fi putut fi miliardar .

Datorită formei sale concave și suprafeței de sticlă, cladirea  din Londra „Walkie-Talkie” nu a devenit decât o oglindă gigantică. Gresile sizzling au fost atât de strălucitoare că s-au topit mașini parcate în apropiere.

În 1980, în căutarea uleiului, s-a scurs un întreg lac – mai mult de 13B litri (3,5B gal) de apă. Datorită unei erori la calcule la găurirea unui puț, burghiul a distrus cupola unei mine de sare de sub Lacul Peigneur (SUA). În timp, sarea și apa au sapat  o mică bucată într-o gaură imensă.  În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit.

În 2009, bitcoins abia a aparut pe piata si era extrem de usor de cumparat si de pastrat. Angajatul James Howell a cumparat mai multe menede virtuale la un pret extrem de mic.  Până în 2013, costul mărfurilor sale a crescut la 7,5 milioane de dolari. Când tipul și-a dat seama de norocul său, s-a dovedit că aruncase hard-ul care conținea la groapa de gunoi.

Vasa , construita după ordinul regelui, trebuia să devină nava maritimă a marinei suedeze din secolul al XVII-lea. Cu toate acestea, nici măcar nu a reușit să părăsească golful Stockholm și s-a scufundat chiar după ce a părăsit șantierul naval. Datorită unui design incorect, nava era într-adevăr instabilă .

Podul peste râul Han din Seul a devenit cunoscut atunci când s-a prăbușit în timpul orelor de vârf din 1994. Secțiunea centrală a podului nu a putut rezista încărcăturii și a căzut în râu împreună cu autovehicule, microbuze și un autobuz complet încărcat. Cauza prăbușirii a fost cauzată de  structurile de oțel slab sudate care susține plăcile.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Acest baietel a distrus cererea in casatorie a mamei sale. Familia sa are o poveste amuzanta de spus de-a lungul anilor. 749Lucruri interesante pe care nu le știai despre creierul tău 508

Cel mai tare şef şi-a dus toţi angajaţii într-o vacanţă în Maldive doar ca să le mulţumească pentru munca depusă anul acesta. 2211Soldații nostri fac drifturi cu tancurile pe gheață! De ce se acordă o importanță atât de mare zonei Arctice? 13612 Utilizări neașteptate pentru articolele de zi cu zi care sunt complet geniale 276717 fotografii care captează perfect emoțiile puternice 1955Reguli de etichetă în avion pe care toți pasagerii trebuie să le cunoască 263Acesti oameni excepționali au făcut această lume un loc mai bun!!! 37ULTIMĂ ORĂ! CARANTINĂ TOTALĂ! ȘEFUL STATULUI: ARMATA VA IEȘI PE STRĂZI ALĂTURI DE POLIȚIE! 77Trei fraţi Saint Bernard inseparabili au fost abandonaţi la adăpost – personalul a hotărât să le găsească tuturor un cămin permanent 1498
SuperClipuri.com 2022