SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

9 trucuri pe care Zara le folosește pentru a vă oferi o dorință puternica de a cumpăra haine
Zara este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte, iar fondatorul acestui imperiu, Amancio Ortega, a început cu un magazin care vindea replici ieftine de haine de design scumpe. Astăzi, veniturile anuale ale companiei sunt măsurate în  miliarde de dolari. Și noi, clienții, suntem cei care avem grija ca acest imperiu sa creasca de la o zi la alta. Dar cati dintre noi s-au intrebat ce ne face cu adevarat sa cumparam mereu haide de acolo. Desi stim ca nu sunt chiar cele mai premium mereu ne introarcem in aceste magazine pentru a mai achizitiona un produs.

n magazinele Zara, hainele sunt aranjate în funcție de preț. La intrare sunt cele mai scumpe haine. Designerii speră că clienții lor se vor îndrăgosti imediat de aceste haine. În mod ideal, nu ar trebui să ajungi la rândurile cu hainele mai ieftine. Acestia pariază că vei lua o decizie impulsivă: vezi – vrei – cumperi.

Cele mai îndepărtate părți ale magazinului sunt pentru clienții care caută haine mai ieftine. Acolo puteți găsi haine de bază și haine care au fost reduse. În timp ce vă deplasați spre interiorul magazinului, puteți vedea deja o rochie, o geantă de mână și câteva pantofi din noua colecție dorită.

Nu există  departamente în magazinele Zara, cel puțin nu în sensul în care suntem obișnuiți. Îmbrăcămintea, gențile, încălțămintea și accesoriile sunt toate situate în aceeași zonă. Nu trebuie să te gândești la ce pantofi merg cu ce rochie. Designerii magazinelor au decis deja acest lucru pentru dvs.

Desigur, această abordare a capsulelor este foarte convenabilă. Vă economisește mult timp și vă ajută să găsiți drumul în lumea tendințelor în continuă schimbare. Dar acest lucru este, de asemenea, un truc viclean: gândirea logică a unui client se închide pentru că totul a fost deja decis pentru ei. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să plătească.

Acestia aloca un nivel ridicol de scăzut, cu 0,3% din profit, pe publicitate. Marca nu iese și vorbește despre cât de minunată, modernă și confortabilă este în scop. Dar acest lucru nu este un fel de greșeală de marketing, este o strategie bine gândit.

Iși investește banii în cataloage … și pe ferestre. Tactica lor face clienții să înceapă să simtă că există ceva exclusiv în interiorul magazinelor lor. Ei cred că calitatea hainei lor este atât de bună încât nici nu are nevoie de promovare. Gândiți-vă în acest fel, Balenciaga și Versace nu au reclame TV, dar toată lumea știe că acestea sunt branduri premium.

Același truc funcționează : veniți la magazinul lor pentru a cumpăra un lucru pe care colegul / prietenul / vecinul dvs. nu îl are. Ei oferă haine exclusive pentru foarte puțini bani. Desigur, nu există nimic exclusiv despre asta, doar că exploatează pofta noastră pentru ceva special și nu ne deranjează.

Ei nu vor deschide niciodată un magazin lângă un Walmart, Auchan sau un alt supermarket. Brandul acordă o atenție deosebită locației magazinelor. Magazinele sunt deschise numai în mall-uri mari sau pe străzile principale ale orașelor mari.

Uită-te cu atenție: aproape întotdeauna există un magazin de marcă de elită lângă un magazin Zara. Desigur, au haine elegante și frumoase, dar sunt prea scumpe. Și Zara este diferită: prin plasarea magazinelor lor lângă buticurile de elită, ei spun: „Hainele noastre sunt și ele elegante”. Dar prețul mediu este mult mai mic. Cu alte cuvinte, vă oferă șansa de a vă simți la fel de elegant ca și oamenii care cheltuie o avere pe hainele lor.

Apropo, Kate Middleton a ajutat brandul să devină mai puțin aristocratic. Ducesa este un fan al magazinului: imediat după nunta ei, Kate a pus o rochie albastră albastră Zara și, bineînțeles, a devenit un trend imediat.

Strategia loe este o modă rapidă, cu o durată scurtă de conservare. Marca ne-a schimbat atitudinea față de haine. Acum, nu este nimic deosebit în ceea ce privește cumpărăturile: cumpărați haine și apoi pur și simplu scăpați de ele, la fel ca atunci când aruncați alimente vechi departe.

În timp ce alte branduri joacă un joc de ghicit cu tendințele anotimpurilor viitoare, Zara lansează mai multe colecții noi. La fiecare cateva luni, aceste tendinte se schimba iar brandul elibereaza din nou o serie de haine noi. Dacă a apărut ceva la modă pe o pistă, pe o stradă sau pe o celebritate, asigurați-vă că, în curând, o veți vedea într-un magazin.

Cu toate acestea, acesta este și cel mai mare dezavantaj: clienții devin dependenți de moda rapidă. Fabrica produce 450 de milioane de lucruri pe an și toată lumea poate găsi ceva ce le place. Ele ne fac să credem că hainele noi ne pot face fericiți și eleganți. Și dacă nu, puteți întotdeauna să vă întoarceți la magazin și să încercați altceva.

Hainele fac mai multe călătorii decât unii oameni . Și acest lucru se datorează faptului că hainele care nu sunt vândute bine într-un magazin călătoresc către celelalte. Fuste, pantaloni și tricouri doar călătoresc în jurul lumii: unele haine din Europa ar putea chiar să ajungă în magazinele rusești.

Dar dacă un model nu a avut succes, este reproiectat. Deci, unele părți de costume mai puțin succes au o viață nouă.

Practic, ei vor ca creierul dvs. să meargă: „Dacă pierdeți șansa de a cumpăra acest lucru acum, nu o veți mai vedea-o niciodată”. Înseamnă că „credeți” că un sacou pe care l-ați văzut într-un magazin acum 10 zile ar putea să dispară de la rafturile și nu apar niciodată acolo din nou.

Înainte de începerea sezonului de vânzare (de obicei în lunile iulie, august, decembrie, ianuarie și februarie), Zara încearcă să vândă cât mai multe haine posibil la prețul lor obișnuit. Magazinele sunt pline de haine din colecția veche, iar modelele mai noi vor fi greu de găsit. Hainele din noua colecție vor avea etichete speciale, iar restul hainelor sunt cele „vechi”. Dar câteva zile mai târziu, vor fi vândute la un preț mult mai mic. 

 Are magazine care nu vor fi vizitate niciodată de clienți obișnuiți. În magazinele de testare sunt ascunse în sediul spaniol. Dacă ați vizitat Zara în diferite țări, probabil că ați observat că designul interior în ele este destul de similar. O echipă de 30 de arhitecți se gândește la fiecare detaliu: culoarea becului și chiar textura podelei care ar trebui să aibă o influență pozitivă asupra clienților.

Prin experimentarea în magazinele de testare, designerii aleg înălțimea optimă a umerilor, înălțimea manechinurilor și locația casei de marcat. Toate acestea se fac pentru a vă ajuta să vă simțiți mai relaxați și mai predispuși să cumpărați mai mult.

Am descoperit câteva sfaturi de la angajații magazinului, care au împărtășit unele dintre informațiile lor. Acum, veți ști, de asemenea, cum să economisiți bani pentru cumpărarea de haine dacă nu ați reușit să rezistați farmecul acestui brand.

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 semnale din corpurile noastre care trebuie luate serios 1392Cum s-au schimbat costumele de baie de-a lungul istoriei (este minunat că 2010 este în trecut) 900

COVID-19: România trimite în Republica Moldova o echipă de medici și un lot de echipamente medicale 2724 de oameni care au dus lucrurile simple mult prea departe 6418 persoane care și-au inventat propriile stiluri de cumpărături 93Premieră istorică: A fost creat primul prototip de avion propulsat cu vânt ionic. Ne apropiem de aeronavele imaginate în “Star Trek”? 1658 lucruri pe care le fac femeile când nu mai sunt indragostite 63Nu lua totul personal, oamenii cu energie negativă, se luptă cu ei înșiși 67Cele mai penibile situatii in care oamenii au fost surprinsi!! O sa iti fie greu sa te opresti din ras!! 20947 simptome care ne indica ca avem probleme de colon care nu ar trebui ignorate 1784
SuperClipuri.com 2022