SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

14 Fapte psihologice care vă pot face viața mai ușoară
Mai mult de un  milion de articole științifice sunt publicate în fiecare an, cercetările în psihologie contribuind în mod considerabil la acest număr. În timp ce studiile de cercetare în psihologie nu sunt ușor de citit pentru toată lumea, rezultatele obținute pot fi utile în viața de zi cu zi și vă vor ajuta să creșteți motivația, să deveniți un comunicator mai bun, să vă îmbunătățiți relațiile cu ceilalți și să duceți o viață mai sănătoasă.

 Noi am adunat câteva descoperiri psihologice surprinzătoare care te pot ajuta să te  înțelegi mai bine pe tine și lumea din jurul tău. Uitați-vă în această listă pentru a afla secretele pentru a avea un gând rațional, a fi productiv, a comunica eficient și a avea o stare bună.

Studiile multiple arată că, pentru bărbați, convingerea și susținerea este mai importantă decât a fi frumoasă, după cum demonstrează judecățile femeilor privind atractivitatea bărbaților. De  fapt,cuplurile care conțin o femeie care are o atitudine mai bună decât bărbații sunt mai pozitive și mai favorabile decât cuplurile în care bărbatul este mai frumos sau unde soții au aspectul potrivit.

Este un  fapt: oamenii au auz selectiv! Ei pot asculta cu atenție partenerii de sex feminin timp de numai 6 minute, în timp ce acest timp este mai mult decât dublu până la 15 minute când vorbesc cu prietenii lor de sex masculin. Înainte de a începe să dați vina pe bărbați pentru lipsa lor de atenție, trebuie să știți că femeile acordă mai multă atenție conversațiilor cu prietenii lor decât cu partenerii lor romantici.

Mai mult de un studiu a demonstrat că scrierea despre experiențele dvs. traumatice vă îmbunătățește starea emoțională, reduce anxietatea și vă ajută să vă eliberați de un eveniment de viață deprimant. Persoanele predispuse la anxietate care au scris despre sentimentele lor înainte de a da un test important au fost mai bune decât cei care nu scrisese nimic înainte de examen.

Foarte des, ne vine in minte un cantec si nu mai scapam de el. Există un truc ușor pentru a scăpa de supărare: ascultați melodia până la capăt, pentru a obține un sentiment de închidere. Motivul pentru care acest lucru ajută este că așa-numitul ” earworm ” se află pe buclă repetitivă și finalizarea cântecului vă ajută să vă scapați de ea.

Dacă vrei să fii stăpânul viselor tale și să le faci mai vii și mai ușor de controlat, trebuie să începi să joci jocuri video, deoarece atât jocurile video, cât și visele de noapte reprezintă realități alternative. O altă scuză pentru a juca jocuri? Îl puteți folosi pentru a controla coșmarurile!

Este greu de crezut, dar oamenii cu furie au tendința de a avea un număr mai mare de autocolante pe autovehicule, indiferent de conținutul lor. Persoanele cu un număr mare de autocolante aveau mai multe șanse să se angajeze în furie rutieră, cu autocolante care preziceau un comportament furios mai bun decât valoarea mașinii sau starea acesteia.

Dacă doriți să faceți o  conversație mai lungă, dar nu știți ce să spuneți, incercati sa pune-ti o intrebare. După ce ați auzit un răspuns, continuați să il priviți fără să spuneți un cuvânt. Partenerul tău va continua să vorbească pentru a evita tăcerea.

Tăcerea cât mai scurtă de 4 secunde poate afecta deja stima de sine a interlocutorilor, îi face să se simtă anxios, respins și mai puțin sigur. Dimpotrivă, în conversațiile fluide, chiar și comentariile incomode pot trece neobservate și nu provoacă perturbări într-un flux de conversație bun.

Culoarea peretilor din birou poate afecta productivitatea. Dacă doriți un mediu stimulant, energizant, albastru este cea mai bună culoare pentru dvs. Combinând albastrul cu portocaliu nu numai că vă va face productivi, ci vă va face și mai echilibrat mintea și emoțiile. Aceasta este o combinație ideală pentru cei care nu-și fac griji toată ziua.

Psihologii din Edinburgh, care „au pierdut” din 240 de portofele de testare pe diferite străzi, au constatat că portofelele care conțin o imagine a unui copil drăguț aveau 88% mai multe șanse să fie returnate proprietarilor lor. Acest lucru sa întâmplat mai frecvent decât întoarcerea aceluiași portofel care conține o imagine a unei familii fericite, a unui cuplu în vârstă sau a unui catel. 

Cercetările arată că informarea celorlalți despre intențiile dvs. vă face mai puțin probabil să încercați mai greu decât atunci când vă păstrați obiectivele private. Acest efect poate fi explicat prin faptul că vorbirea despre acțiunile viitoare vă oferă un sentiment prematur al exhaustivității și satisface suficient creierul astfel încât motivația să fie complet pierdută.

Studiul raportat în Jurnalul de Psihologie Experimentală a arătat că dacă vă convingeți că vă odihniți bine în timpul nopții, performanța dvs. cognitivă va crește, chiar dacă nu ați dormit de fapt. Plângând că sunteți obosiți, dimpotrivă, vă scade dramatic performanța

Acest efect a fost numit un efect de ordine: primul nume de pe buletinul de vot va câștiga într-unul din zece alegeri. Aceeași regulă se aplică atunci când alegeți mărfuri dintr-o listă în timpul cumpărăturilor on-line: ordinea în care elementul apare pe pagină se dovedește a fi mai importantă decât calitatea reală a elementului.

Deoarece gândirea într-o limbă non-nativă necesită o mulțime de abilități cognitive, ea face procesul de luare a deciziilor mai lent, mai puțin părtinitor, mai fiabil și promovează gândirea analitică. Încearcă-o data viitoare când ai o decizie financiară importantă de făcut.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Femeia care își amintește cele 10 reîncarnări (cu dovezi) 345910 celebrități ale căror imperfecțiuni sunt greu de observat 66

Vă vom ghici vârsta reală și psihologică într-un minut! 75Un fotograf a recreat anunțurile vechi din anii 1950 pentru a arăta modul în care lumea s-a schimbat 1008Ovidiu Avădanei, elevul roman care a fost declarat campionul olimpiadelor de matematica din Europa 19312 lucruri ciudate pe care le faceau strămoșii noștri si care astazi nu mai exista 989917 familii nebune unde pacea este un concept străin 42Pare ceva banal dar stiti care este in realitate semnificația autocolantelor de pe fructe 1006Acesti oameni neobișnuiți va arata propriile lor ciudatenii care vă pot taia respirația 7729 armate ale lumii unde disciplina este foarte stricta 1091
SuperClipuri.com 2023