SuperClipuri.com Top 100 clipuri Toate categoriile Ultimele cautari

„Omul de Fier"!! Construit in urma cu mai bine de 50 de ani atrage turisti din toata lumea!!!
In Romania avem ocazia sa vedem o multime de lucruri care ne taie rasuflarea si despre care stiu chiar si foalte multi straini. Am ramane surprinsi sa afla ca cei din strainatate nu stiu doar de Mamaia si Sinaia, Delta Dunarii si Transfagarasan. Sunt o multime de turisti care vin din intreaga lume sa vada manastirile din nordul Moldovei, cascadele si pestereile de la noi din tara insa foarte multi vin si pentru statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricitatii.

Aproape de Barajul Vidraru din Argeş, pe muntele Pleaşa, se află Statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricităţii, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din sudul României. Statuia a fost realizată în 1965 şi a stârnit destule controverse de-a lungul timpului.

Statuia este una extrem de reusita si trebuie sa recunoastem ca aceasta atrage anual mii de turisti din intreaga lume care sunt curiosi sa vada cum arata inalta statuie de la barajul Vidraru. Noi speram ca aceasta sa fie in continuare un punct de interes pentru turistii care vin sa viziteze romania si de ce nu chair si pentru noi cei care traim aici.

Prometeu (greacă Προμηθεύς, lit. „precauție”) este unul dintre titani, fiul lui Iapet și al Clymenei (sau al Asiei), care a furat de la zei focul, pentru a-l oferi oamenilor.
Prometeu este fiul lui Iapet și al Climenei (sau al Asiei, ambele fiice ale lui Ocean) și fratele lui Atlas și al lui Epimeteu. Se căsătorește fie cu Celeno, fie cu Climene. Printre copiii lui se numără Deucalion, Licos și Himerea și, în funcție de sursă, Etneos, Elen, eroul fondator al elenilor,[5] și Tebe, deși aceștia din urmă mai sunt considerați copiii lui Deucalion.

În funcție de sursă, Prometeu a creat omul din lut însuflețindu-i cu foc, dar această legendă nu apare în Teogonia. În schimb Prometeu era considerat acolo binefăcătorul oamenilor. Pentru ei l-a înșelat pe Zeus de două ori.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Este nervul Vag cheia bunăstării? 511 Caracteristici fascinante ale corpului pe care le poți vedea doar o dată în viață 630

Toti au crezut ca FEMEIA danseaza fara nici o haina.. Vezi cum se misca SENZUAL si in ce costum e imbracata - VIDEO 3397213 cupluri care se ocupă de problemele familiei mai bine decât orice psiholog 538 Fapte care ne dovedesc că nu știm nimic despre alimentele noastre preferate 54Vecinii lui au crezut ca locuieste intr-o COCINA‚, dar cand au pasit in interior au avut un SOC. WOW! 70437Cum un bărbat care are 50 de ani arata ca la 20 - priviti care este dieta lui 24318 fotografii surprinse in mod accidental care au speriat pe toata lumea 189910 fapte despre Pământ despre care nu știam (atenție: nu ratați anul 2034) 1206Cuptoarele cu microunde sunt periculoase! Uitati ce afecțiuni pot produce în corpul uman. 409
SuperClipuri.com 2019