SuperClipuri.com Top 100 clipuri Toate categoriile Ultimele cautari

12 Fapte care dezvăluie o parte diferită a trecutului
Există anumite lucruri în istoria noastră, care nu sunt numai bine cunoscute, ba chiar sunt asunse si nu multa lume stie despre ele. Ai auzit că femeile trebuiau să lupte pentru dreptul lor de a fuma în public sau că medicamentele pentru copii conțineau morfină? Ei bine toate aceste lucruri se intamplau in trecut insa nimeni nu vorbeste astazi despre ele si nici in scoala nu invatam despre aceste lucruri. Ei bine noi astazi va prezentam 12 fapte care in trecut erau absolut normale dar care astazi ni se par extrem de greu de imaginat si despre care nu am crede ca sunt reale.

Nu era întotdeauna acceptat ca femeile să fumeze în public. De fapt, la începutul secolului al XX-lea, mișcarea anti-tutun era destinată în principal femeilor și copiilor. Fumatul era considerat un obicei murdar, iar fumatul de către femei a fost condamnat serios de societate.

Pe măsură ce vremurile s-au schimbat, la fel și dorința femeilor pentru egalitate. Mișcarea de vot nu a fost îndreptată doar spre dreptul de vot, ci spre drepturile femeii în general.

În ciuda opoziției greșite față de această mișcare, a reușit. Ca rezultat, a dat multor femei un sentiment de drept și libertate, iar industria tutunului a profitat de oportunitatea de marketing. Companiile de tutun au început să comercializeze țigări pentru a face apel la femei în timpul mișcării femeilor în creștere din anii 1920.

În mod surprinzător, în trecut a existat un prototip de bideu modern. A fost o invenție a  producătorilor de mobilier francez în secolul al XVII-lea . Este înregistrat faptul că Maria Carolina din Austria și regina din Napoli și Sicilia au solicitat un bideu pentru camera ei din Palatul Regal.

„Rochiile de baie”, așa cum au fost numite atunci, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, au fost folosite pentru băile publice , cea mai obișnuită metodă de menținere a igienei la vremea respectivă. De fapt, aceste „mașini de baie” erau în esență vagoane pe 4 roți care se rostogolesc în apă, astfel încât băiatul să poată fi în cea mai mare modestie

Winslow’s Soothing Soothing a fost un medicament popular care se presupune că a fost complicat de doamna Charlotte N. Winslow. Cel mai interesant este faptul că continut în principal morfină . 

În 1911, Asociația Medicală Americană a publicat un articol despre prejudiciul produs de sirop, însă produsul nu a fost retras din vânzare până în 1930.

Numerele arabe, denumite și astăzi cifre hindus-arabe, reprezintă cel mai comun sistem pentru reprezentarea simbolică a numerelor din lume. În ciuda numelui, a fost creat de matematicienii indieni în jurul anului 500 d.Hr.

Cu toate acestea, sistemul a fost adoptat în curând de matematicieni arabi în Bagdad și a fost transmis mai departe arabilor. Și mai târziu, folosirea numeralelor arabe sa răspândit în întreaga lume prin comerțul european, cărți și colonialism.

Animalele din Evul Mediu au fost judecate în multe părți ale Europei . Cea mai timpurie dovadă a unui studiu pe animale este executarea unui porc în 1266 la Fontenay-aux-Roses. 

Nu este deloc surprinzător faptul că perucile de oameni cu statut ridicat au fost  infestați cu păduchi . Mai mult, grăsimea animală a fost folosită pentru ai ajuta să-și păstreze forma, așa că au mirosit rău și adesea au luat foc.

Până în secolul al XVIII-lea, curățarea străzilor nu a fost implementată . De aceea, majoritatea străzilor medievale, care astăzi sunt considerate  fermecătore și frumoase, au fost acoperite cu fecale (umane și animale), urină, cadavre de animale și mâncare putrezită. Este destul de deranjant sa ne imaginam cat de rau a fost mirosul.

Swastika are o istorie de peste 3000 de ani, timp în care de fapt simboliza de fapt bunătatea și pacea înainte ca naziștii din Germania să-i dea un sens diferit. Multe culturi antice din întreaga lume, inclusiv creștinii timpurii, evreii, hindușii, budiștii și chiar americanii nativi, folosesc încă interpretări diferite ale acesteia.

Împăratul roman Gaius, cunoscut sub numele de Caligula, și-a folosit puterea nelimitată pentru a-și face calul preferat senator. Numele calului a fost Incitatus, cuvântul latin pentru „la galopul plin”. Mulțumită acestei povestiri, cuvântul Incitatus a fost timp de secole o figură alegorică atunci când menționează exemple de ineptitudine politică .

Cu toate acestea, istoricii sugerează că tratamentul lui Incitatus de către Caligula a fost o glumă, prin care intenționa să provoace Senatul în loc de un act de nebunie și o expunere a dragostei sale pentru calul său. Poate era chiar o satiră care să arate că și un cal ar putea îndeplini îndatoririle unui senator.

Fostul lider nord-coreean, Kim Jong-il, a fost foarte dornic de muzică și chiar a compus aproximativ 6 opere în timpul domniei sale. Mai mult, a scris o carte ” Despre arta cinematografiei” , care este considerată cea mai autoritară lucrare de filmare nord-coreeană . Este autor al multor alte cărți literare.

Stomatologia antică nu trebuia nici măcar să fie așa de bună, dar interesant este că, înainte de mijlocul secolului al XIX-lea, protezele au fost făcute în întregime din dinți trași din gurile soldaților decedati.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

La naştere au fost declarate cele mai frumoase gemene din lume. Cum arată astăzi, după 8 ani, Leah şi Ava 259013 trucuri minunate care va vor face viata mult mai simpla 137

Reusită unică pentru România realizată de un adolescent de 17 ani 14612 lucruri amuzante despre sarcina pe care multi nu le stiu 458Câini își iubesc stapanii si stiu sa arate acest lucru in diferite moduri 708 Fapte curioase despre Hitler, pe care probabil nici un profesor nu le-a spus la scoala 909Ai lucrat un an în străinătate, primești o pensie uriașă 5706Fenomene înfricoșătoare în Europa. Aici vor fi cele mai neașteptate efecte ale schimbărilor climatice și odată cu ele vor apărea noi specii de animale 582Să nu crezi tot ce auzi, să nu faci tot ce poţi, să nu spui tot ce ştii, să nu dai tot ce ai 23616 Oamenii care sunt prea ghinionisti să aibă o vacanță frumoasa 138
SuperClipuri.com 2019