SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 Fapte despre femeile antice din istorie pe care profesorii nu le menționează
Femeile au o istorie îndelungată de emancipare și chiar și în prezent, egalitatea între sexe este încă un subiect de actualitate si foarte discutat. Cu toate acestea, în vechime, lucrurile erau destul de diferite. Femeile din Roma antică, Grecia, Egipt, India și China aveau multe drepturi, limitări, hobby-uri și obiceiuri pe care noi nu le cunoaștem complet. Desi cu totii am facut istoria in scoala aceste lucruri nu ne-au fost spuse. Am invatat despre cuceriri despre imparati si despre toate popoarele insa nici nu profesor nu ne-a povestit care erau drepturile oamenilor si cum traiu acestia in acele timpuri. Noi in acest articol dorim sa va prezentam 10 fapte despre femeile antice pe care nici un profesor nu le-a spus in timpul orelor de curs.

În Roma antică, fetele se căsătoreau atunci când aveau doar 12 ani. Deși copilăria lor nu a durat mult, ei încă se jucau cu jucării. Unul dintre ele, așa cum a fost descoperit la sfârșitul secolului al XIX-lea, era o păpușă de lemn . A fost descoperită într-un sarcofag care aparținea unei fete pe nume Crepereia Tryphaena și ea trăia în Roma din secolul al II-lea. După cum vedem, are anumite asemănări cu Barbie-ul nostru modern. Cu toate acestea, acesta nu are dimensiunile ideale ale lui Barbie moderne, având mai degrabă o burtă rotunjită și șolduri largi.

Egiptul era mult mai democratic decât multe alte regate antice. Principala dovadă a acestui fapt a fost că, în ciuda sexului, orice copil al unui conducător ar putea moșteni tronul . Drepturile bărbaților și femeilor erau aproape egale, ceea ce nu era foarte comun în acel moment. În plus, linia de familie din Egiptul antic a fost trasă din partea mamei, nu din partea tatălui. 

Deși femeile din Grecia antică nu erau considerate cetățeni și drepturile și libertățile lor erau foarte limitate, procedura divorțului era destul de corectă . Dacă o femeie dorea să  divorțeze de soțul ei, avea nevoie doar de un reprezentant de sex masculin pentru a face afacerea în numele ei. Cu toate acestea, dacă un bărbat dorea un divorț, tot ce trebuia să facă era să-și arunce soția din casă.

Nu a fost niciodată obișnuit ca o femeie să fie serios implicată în viața religioasă. Cu toate acestea, Egiptul antic a fost o excepție . Femeile din Egipt ar putea deține poziția unei „soții a lui Dumnezeu”, care a fost asociată cu diferite zeități. Dar cea mai importantă poziție era „soția lui Dumnezeu a lui Amun”. Acesta a fost un titlu de onoare acordat unei femei (inițial a oricărei clase, dar mai târziu a clasei superioare) care ar asista marele preot în ceremonii.  Există diverse artefacte în care femeile sunt reprezentate ca muzicieni profesioniști, dansatori și oaspeți de partid.

Educația femeilor în Roma antică era o chestiune destul de controversată. Cele mai multe fete au fost învățate foarte elementele de bază ale citirii și scrierii la școală. Cu toate acestea, unele familii și-au dorit ca fiicele să obțină o cunoaștere mai largă și, prin urmare, au angajat tutori privați pentru lecții avansate de gramatică și greacă. Motivul a fost acela de a face o fată un partener lăudat și interesant pentru soțul ei, făcându-i astfel mai multă influență.

Femeile din Grecia se bucurau de jocuri diferite și printre ele se număra un joc numit „knucklebone” (astragalos), care este asemănător cu „jack-urile” moderne. Jocul a implicat aruncarea „cocoșilor” în aer și capturarea cât mai mult posibil într-o singură mână pe măsură ce au căzut. 

Așa cum se prezintă în acest mozaic din secolul al IV-lea d.Hr., găsit în Sicilia, fetele romane purtau ceva foarte asemănător cu un bikini modern. Și se pare atât de la modă! Este uimitor cât de progresivi erau vechii romani.

Același mozaic arată că femeile romane erau foarte interesate de sport . Acest prototip de gantere moderne arată cu adevărat impresionant. În Roma antică, femeile aveau multe activități recreative și o viață socială bogată.

In China antică, o femeie nu avea aproape niciun drept și era considerată a fi proprietatea soțului ei. Căsătoriile au fost aranjate de confecționați profesioniști, iar o femeie isi intalnea de obicei soțul pentru prima dată în timpul nunții. Cu toate acestea, motivele unui bărbat de a divorța au fost destul de largi: lipsa unui fiu, lipsa de pietate filială părinților soțului, furtul, suferința unei boli virulente sau infecțioase, gelozia și vorbea prea mult.

Ei bine, acest lucru este foarte interesant. Chiar și astăzi, căsătoriile aranjate sunt destul de răspândite în India. Dar în vremurile străvechi o femeie era egală cu un bărbat. Ea avea dreptul să nu își aleagă doar soțul, ci să se căsătorească ori de câte ori voia. Femeile din India au primit, de asemenea, o educație bună și li sa permis să se inițieze și să studieze.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Top 20 cele mai tari Goluri din istoria fotbalului... vezi VIDEO 1856120+ Lucruri epice pe care părinții noștri vor să le stearga din trecut 167

8 lucruri care se intampla in corpul nostru daca bem zilnic sucuri care contin cofeina 663Spune NU AVORTULUI ! Distribuie daca esti impotriva AVORTULUI - Un medic explica cum are loc acest proces.. vezi VIDEO 1072Fa aceste lucruri simple, iar banii vor veni intotdeauna la tine. 11 lucruri care iti vor aduce intotdeauna bani 2749Era clar că se va ajunge aici 11810 oameni care au avut un curaj nebun și au făcut o schimbare majoră în propria viață 1647Un artist surprinde prin benzile sale desenate cele mai amuzante momente dintr-o relatie 43Americanul care s-a îndrăgostit de țara noastră. „Nu mă așteptam să trăiesc aici. Legumele au gust de legume!" 404Femeia adoptă un câine bătrân din adăpost – apoi îşi dă seama că patrupedul arată şi se comportă neaşteptat de familiar 3263
SuperClipuri.com 2022