SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

9 teorii care ne arată cealaltă parte a istoriei pe care putina lume o cunoaste




Oamenii isi impartasesc in general opiniile si asa se ajunge la o parere comuna. Sau daca aceste opinii se pun cap la cap este posibil sa reusim sa dezlegam unele mistere sau sa aflam unele lucruri despre care nu stim prea multe. Insa sunt si o multime de lucruri care ne-au fost impuse si la care am primit o singura explicatie si nimeni nu a mai pus nici o alta intrebare. Insa se pare ca in ultimul timp au inceput sa apara tot mai multe teorii care sa contrazica cele spuse anterior. Acum nu stim care din ele este cea adevarata, cert este ca sunt destul de interesante si ne pun si pe noi serios pe ganduri.

Versiunea nr. 1  sugerează că nava scufundată a fost Olimpia, o navă identică cu Titanicul.  Acesta a fost construita cu un an înainte și a fost accidental deteriorata fără asigurare pentru acoperirea costurilor. Pentru a plăti daunele, White Star Line a venit cu cazul secolului: au hotărât să schimbe în secret vasele înainte de navigație. Ei voiau să trimită Olimpia veche și distrusă în loc de noul Titanic, să falsifice prăbușirea în mare, să evacueze pasagerii până la cele mai apropiate nave și să obțină cu ușurință banii de asigurare. Dar realitatea aspră a arătat că vechea Olimpia s-a scufundat prea repede, iar cele mai apropiate nave nu erau destul de aproape pentru a salva pasagerii.

Versiunea Nr. 2 susține că Titanicul a suferit un incendiu înainte de plecare. O dovadă suficientă a acestui fapt poate fi găsită în fotografiile vechi ale navei în ziua de plecare. Partea laterală a buncărului de cărbune este marcată cu pete întunecate mari care ar putea indica un incendiu intern. John Dilley , pompierul navei, a declarat în interviul său că a fost un foc de 5 zile în buncărul 6. Această poveste a fost suprimată pentru a salva statutul companiei. După incendiu, corpul exterior al navei nu a putut suporta lovitura de către aisberg.

Cea mai atrăgătoare versiune spune că Mumia Nefericită, un faimos artefact egiptean vechi din Muzeul Britanic, facea parte din bagajele lui Lord Canterville pe Titanic. Artefactul este renumit în principal pentru ca aduce probleme atât colecționarului, cât și proprietarilor anteriori. După traged1a Titanică, ziarele au spus că Mumia era, de fapt, o preoteasă a lui Amen-Ra.

Oamenii de știință încă discută despre anul construcției piramidelor egiptene, cele mai vechi structuri monumentale din lume. Pare amuzant, dar diferența de date se întinde de la câteva secole până la 1000 de ani!

Se crede că orașul Troy a fost cel mai probabil situat pe dealul turc Hisarlik și descoperit mai târziu de arheologul Heinrich Schliemann. Cu toate acestea, colegii săi au pus la îndoială descoperirea sa și l-au considerat un vânător de avere.

Acum există o teorie că Schliemann și-a promovat propriile descoperiri: a găsit ruine vechi similare și a îngropat o comoara de aur. Muzeele aveau îndoieli semnificative cu privire la autenticitatea comorii lui Priam găsită acolo.

O teorie sugerează că Franklin D. Roosevelt a înțeles că singura modalitate de a influența istoria lumii a fost să intervină în cel de-al doilea război mondial, deși societatea americană a sustinut puternic opinii diferite. Această teorie susține că Roosevelt a provocat Japonia să înceapă at@cul propunând un document ultimatum: ” Nota Hull „.

Isaac Newton a fost primul care a recunoscut un amestec în lucrarea sa monumentală Cronologia vechilor regate modificate . Au fost o mulțime de neconcordanțe. De exemplu, există o mare neclaritate cu privire la numărul total de faraoni egipteni: listele de conducători diferă una de cealaltă.

Jean-François Champollion, o figură fondatoare în domeniul egiptologiei, a găsit numele Faraonului Șoshenq I  în Biblie și a marcat începutul cronologiei Egiptului Antic. Aceasta a început o perioadă de 3 secole de cronologie care nici măcar nu se referă la Egipt .

Vechiul stat rus de la Kiev Rus confundă și istoricii. În secolul al VI-lea, Kievul a fost prima așezare slava. 3 secole mai târziu, a devenit o mare capitală. Nu au fost menționate prea multe în cronici. Unde au plecat 300 de ani de evenimente istorice? Există o teorie că Nestor Cronicarul, un cunoscut autor al celei mai vechi cronici slavice din Orient, a scris cartea la ordinele lui Vladimir al II-lea Monomakh. Scopul a fost de a estima măreția orașului înainte de declinul economic.

Dinastia carolingiană este și o fantomă istorică. Istoricul Heribert Illig crede cu tărie că primul împărat recunoscut, Charles cel Mare, era doar un personaj fictiv. Arheologii nu au reușit să găsească nimic pe teritoriul Germaniei moderne care a aparținut acestei dinastii, în ciuda numeroaselor menționări ale castelelor lor în cronici.

Cei care cred in aceasta teorie par să depășească numărul celor care se confruntă pur și simplu cu faptul că regele popului a dispărut de mult. Decesul lui provoacă multe întrebări și nu dă destule raspunsuri.

Ultima fotografie făcută ar fi putut fi falsificată (tonul pielii este diferit și, evident, nu este ceea ce ar putea arăta imaginile dintr-o fereastră colorată a mașinii).

Persoana care a sunat la 911 a fost foarte calmă și nici nu a menționat numele lui Jackson.

Înregistrările camerei de securitate au dispărut, așa cum a făcut medicul lui Michael Jackson după anunțarea știrilor.

Cu câteva zile înainte de disparitie sa arata fizic bine.

Sicriul său a fost închis în timpul înmormântării.

A fost găsit jurnalul; pe unele pagini, cantaretul a scris despre inscenarea decesului sau.

Cu câțiva ani înainte de disparitia sa, lui Jackson îi plăcea să petreacă mult timp în Bahrain și să se gândească să se mute în acea țară .

În vara anului 2016, fiica sa, Paris Jackson, a postat o imagine care a atras atenția publicului. Fanii lui Jackson cred că tatăl ei era pe bancheta din spate a mașinii (bineînțeles că trebuie să  luminezi fotografia în mod corespunzător).

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

12 sfaturi despre condus de la soferii experimentati 1658



Мать спилась, отца вычеркнул из жизни… Витас «наплевал» на родню ради карьеры? 64





Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. A fost la vânătoare cu italianul infectat şi a participat la o petrecere 368



7 Obiceiuri „sănătoase" la care trebuie să renunțe copiii noștri pentru a nu le dăuna pe viitor 238



Aceste lucruri sunt atât de perfecte încât par să fie ireale 1445



20 Citate puternice spuse de Keanu Reeves care pot deschide ochii lumii 439



23 de ingineri care nu au reușit sa duca la capat cele mai simple proiecte 2375



Fii atentă pe cine alegi! Ei sunt cei mai buni bărbați din zodiac! 1146



12 trucuri pe care barmanii le folosesc pentru a vă face să cheltuiți mai mult 1886



20 de femei care ne demonstreaza ca un machiaj reusit poate face minuni 50




SuperClipuri.com 2024