SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

17 cele mai scumpe materiale din lume, Aurul este abia pe locul 15
Timp de mai multe secole, mulți oameni au crezut că aurul este unul dintre cele mai scumpe materiale din lume. Acest lucru însă este absolut greșit. In lume exista o multime de materiale mult mai pretioase decat aurul care ajung sa coste sute de milioane de dolari per gram. Desi pare greu de crezut aceste materiale sunt folosite si lumea chiar le cumpara, iar cele care costa extrem de mult sunt folosite foarte rar in canitati extrem de mici.

Noi am facut o lista cu 17 cele mai scumpe materiale care se gasesc pe Pamant. Priviti la ce sume fabuloase se ajunge.

Acest condiment este unic, combinând un gust fantastic și beneficii mari pentru sănătate. Procesul său de producție este foarte lung , dar aroma și proprietățile vindecătoare ale șofranului nu sunt echivalente de nici un alt condiment.

Cel mai cunoscut metal prețios pe care toate femeile in adora este aurul.A fost venerat din timpuri imemoriale, iar toate lucrurile frumoase sunt în mod inevitabil comparate cu el.

Un metal din grupul de platină și unul extrem de rar. Pentru a vă da imaginea de ansamblu, să spunem că o tonă de crustă de pământ conține aproximativ 0,001 g rodiu.

Acesta este un metal rare și prețios, de culoare din oțel argintiu. Ca aurul, este foarte rezistent la acizi, alcalii și alți compuși

 Este interzis prin lege și ați face bine dacă nu îl vedeți în persoană. Vreodată.

Deși știința a demonstrat că cornul de rinocer nu are proprietăți medicinale, acestea sunt încă considerate valoroase .Din cauza braconierilor, rinocerii  sunt deja pe punctul de a dispărea.

 Încă o dată, mai bine nu o vedeți niciodată.  Este extrem de periculoasa si creaza foarte repede dependenta.

Un medicament care costă o avere insa nu vă va face nici un fel de bine. Această pulbere de cristal alb este un narcotic periculos. Prețul său superior, comparativ cu cel de mai sus, se explică prin „puritatea” și naturalitatea sa.

 Procesul de fabricare a acestui medicament semisintetic este destul de dificil, ceea ce explică costul.

Un metal radioactiv greu, dar fragil, de culoare alb-argintie. Utilizările sale variază de la producția de arme nucleare și combustibil la o sursă de energie pentru nave spațiale.

Această piatră este atât de rară încât foarte puțini oameni știu că există. Este un mineral de culoare portocalie sau roșiatică și a fost descoperit abia acum 65 de ani. Există doar câteva sute de pietre în lume astăzi

O piatră prețioasă de culoare violet, roz, roșu sau alb. Este de un milion de ori mai rar decat diamante, ceea ce o face legendara. Cu toate acestea, în ciuda unicității sale, nu este foarte popular când vine vorba de bijuterii – și acesta este probabil motivul pentru care este relativ ieftin.

Acest gaz este utilizat în iluminat – de exemplu, în iluminarea tritiuului. Costă aproximativ 15 milioane de dolari pentru a produce o doza de tritiu.

Cea mai faimoasă piatră prețioasă de pe Pământ și cel mai bun prieten al oricărei doamne.

Cel mai scump element chimic vreodată. Acesta a fost sintetizat o singură dată de la descoperirea sa în 1950.

Cea mai scumpă substanță de pe Pământ. Producția unui miligram de pozitroni costă aproximativ 25 de milioane de dolari. În teorie, vom putea folosi în viitor antimaterie ca și combustibil pentru nave spațiale. Dar dezavantajul de astăzi este că pentru a face doar un gram din el, toată omenirea va trebui să lucreze timp de aproximativ un an fără să se odihnească.

Minerii din Myanmar au găsit cea mai mare piatră de jad din lume într-o mină din statul Kachin, în nordul țării. Piatra are o înălțime de 4 metri și o lungime de 6 metri și cântărește aproximativ 200 de tone. Acest frumos bolovan de jad va fi trimis în China, unde va fi sculptat în bijuterii scumpe și sculpturi.

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un român a cumpărat 500.000 de măşti şi a păzit TIR-ul în care le-a transportat cu arme de război 856Papa Francisc: Bisericile care nu ajuta nevoiasii, sa plateasca taxe si impozite la fel ca o afacere 10304

5 mituri desființate despre Omul de Neanderthal 6720 de oameni care au reusit sa ne lase fara cuvinte cand am vazut de ce sunt in stare 40Australia a gasit o cale inedita de a curata apa de deseurile aruncate!! O idee extrem de simpla pe care am dori sa o vedem si la noi!!! 161Lenesii Romaniei trimisi LA MUNCA‚, prin lege ! Daca refuza NU mai primesc ajutoare sociale ! Ce parere ai despre aceasta decizie ? - VIDEO 2660520 de oameni ale caror coafuri ar trebui interzise prin lege 76Top 20 cele mai tari Goluri din istoria fotbalului... vezi VIDEO 18561Un fotograf nigerian fotografiază oameni cu o frumusețe unică . Toti sunt minunati! 184Fii atentă pe cine alegi! Ei sunt cei mai buni bărbați din zodiac! 1138
SuperClipuri.com 2022