SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Nouă mistere ascunse timp de sute de ani în statui celebre
Lumea in care traim este plina de secrete si acest lucru ne face sa ne dorim sa aflam cat mai multe despre trecutul nostru si sa vedem ce minunatii se ascund in operele celebre, in picuturi si chiar in statui. De-a lungul istoriei am invatat sa descoperim lucrurile pe care stramosii nostri au incercat sa ni le explice prin operele pe care le-au lasat drept mostenire.

Astazi noi vrem sa va prezentam mai multe secrete care au fost ascunse timp de sute de ani in mai multe statui celebre. Este fascinant sa vezi cate lucruri se pot ascunde intr-o simpla statuie si cate intelesuri poate aceasta sa aibe.

Michelangelo a făcut o sculptură a lui Moise cu o trăsătură specifică – o pereche de coarne. Mulți istorici ai artei cred că a interpretat greșit Biblia – în Cartea Exodului, se spune că era greu pentru evrei să privească fața lui Moise când cobora Muntele Sinai cu tablele de piatră ale Domnului. Cuvântul ebraic folosit aici în Biblie poate fi tradus atât ca „strălucire”, cât și ca „coarne”.

Se credea că statuile vechi romane și grecești de marmură albă erau mereu albe. Dar, potrivit unor studii recente, acestea au fost inițial pictate în multe culori diferite care au dispărut de-a lungul timpului.

Statuia Mermaid din Copenhaga este o țintă preferată de vandalism. Sculptura a fost decapitată de două ori – o dată în 1964, și a doua oară în 1998. În 1984, vandalii i-au tăiat brațul drept. În 2006,a fost găsite împrăștiata  peste tot cu vopsea verde. Mai tarziu, guvernul orasului a decis sa mute statuia mai departe in port pentru a preveni vandalismul.

„Kiss” a fost inițial numită „Francesca da Rimini”, după o nobilă italiană din secolul al XIII-lea, al cărei nume a fost imortalizat în „Infernul” lui Dante. Doamna sa îndrăgostit de fratele mai mic al soțului ei, iar soțul a aflat mai târziu cand ia si ucis pe cei doi. Sculptura arată iubitul care deține o carte în mână. Cu toate acestea, cuplul de aici nu isi atinge  buzele, sugerând că au fost uciși fără să comită un păcat.

Vă uitați la aceste statui, ale căror fețe sunt acoperite de un voal semi-transparent și vă întrebați cum ar fi putut fi făcut vreodată cu piatră simplă. Secretul este în marmura care a fost folosită. Blocul care a devenit în cele din urmă sculptura avea două straturi – unul mai transparent și unul mai gros decât celălalt. Monti a lucrat la marmură, păstrând textura normală a suprafeței, sculptând de-a lungul muchiei separând partea solidă de cea transparentă. Acest lucru a ajutat la crearea efectului voal.

Deși David a fost considerat idealul frumuseții masculine, în realitate nu este chiar atât de perfect, de fapt, el este de fapt cu ochi încrucișați. Această descoperire a fost făcută prin scanarea statuei cu tehnologie laser. Defectul statuii este aproape invizibil, deoarece se află pe un piedestal înalt. Experții cred că Michelangelo a făcut această imperfecțiune cu intenție, astfel încât David a privit impecabil de ambele părți.

Sculptura cea mai misterioasă din Cimitirul Poblenou din Barcelona este intitulată „Kiss of Death”, iar creatorul său este încă necunoscut. Este situat într-unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale cimitirului și a devenit inspirația pentru Ingmar Bergman când a decis să facă „Cea de-a șaptea sigilă”.

Această statuie a lui Venus este una dintre cele mai cunoscute sculpturi din Louvre din Paris. Se spune că un țăran grec le-a găsit în 1820 pe insula Milos. Când a fost descoperită, statuia a fost ruptă în două bucăți mari. Când au văzut-o, unii ofițeri navali francezi, recunoscând valoarea istorică, au ordonat ca statuia din marmură să fie luată de pe insulă, dar oamenii care o transportau au intrat într-o ceartă și amândoi au rupt mâinile. Fiind  obosiți, marinarii au refuzat să se întoarcă și sa ii caute membrele.

Această statuie maiestuoasă a lui Nike a fost găsită în 1863 pe insula Samothrace. Sculptura este făcută din marmură pariană aurie, iar pe insulă a fost altarului zeilor mării. Nike a fost creată în secolul al II-lea î.Hr. pentru a comemora victoriile navale ale flotei grecești. Brațele și capul statuii sunt pierdute. Toate încercările de areconstrui bratele  lui Nike s-au încheiat cu un eșec.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Răzvan Vîrtan, elevul de 10 la BAC, campion mondial la Robotică: „Investim prea puţin în învăţământ şi aşteptăm rezultate. Nu reuşim să ajutăm copiii buni să se dezvolte” 444O AFIRMAȚIE INTERESANTĂ… ”DACĂ ALBINELE VOR DISPĂREA, OMENIREA VA MAI SUPRAVIEȚUI 4 ANI, CEL MULT” 78

Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 1203(FOTO)Unui câine i-a fost tăiate labele, iar acum merge pe propriile oase. „IMAGINI ȘOCANTE” (FOTO) 14O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN 29915 lucruri drăguțe pe care toate cuplurile le fac, dar pe care nu le-ar spune nimănui 719Cât de important este să-ți masezi tălpile înainte de culcare 1302Cel puțin 50000 de părinți au motive sa-i mulțumească ,iar unii drept recunoștiintă i-au înfipt cuțitul în spate atunci cand i-a fost mai greu! 50015 fotografii care prezintă toată dragostea lumii 268Acesta este motivul pentru care pierderea unui animal te rănește aproape la fel de tare ca în cazul pierderii unei persoane dragi 210
SuperClipuri.com 2022