SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Problema simpla care da batai de cap adultilor. Unde SE INCURCA cei care gresesc raspunsul?
Cat fac 18÷9(9-7) = ?

Aceasta problema simpla de clasa a treia a generat milioane de discutii in contradictoriu pe retelele de socializare. Si nu doar in Romania. Oameni din lumea intreaga au comentat pe Facebook, Twitter, YouTube etc. Multi dintre ei, insa, au dat raspunsul gresit. Iata unde se incurca cei care gresesc si care este raspunsul corect.

Iata mai jos cum se poate obtine rezultatul!

Varianta 1 de raspuns
Ordinea operatiilor

Mai intai se rezolva paranteza. Asadar:

18÷9(9-7)= 18÷9x(2). Pana aici totul este clar. Apoi apar discutiile in contradictoriu.

Raspunsul corect este 4
Dupa eliminarea parantezelor exercitiul devine:

18÷9×2.

Apoi rezolvam respectand ordinea operatiilor.

= 2×2

= 4

Varianta 2 de raspuns
Fractia

Celalalt rezultat este 1

Daca pastram paranteza exercitiul devine:

18

____

9(2)

In acest caz inmultim mai intai 9 cu cifra din paranteza. Asadar, obtinem:

18

= ____

18

= 1

CONCLUZIE
Desi calculele sunt corecte, totusi, acest tip de exercitii nu se da la examene sau teste, tocmai pentru a nu induce in eroare elevii.

Acum, in exercitii se specifica clar daca este vorba de un exercitiu in care se respecta ordinea operatiilor sau daca este vorba de o fractie, prin prezenta liniei de fractie.

Avand in vedere ca in exercitiu nu apare linia de fractie, exercitiul se rezolva prin respectarea ordinii operatiilor, iar raspunsul corect ramane 4.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

18 anunțuri ale căror creatori știu exact cum să atragă atenția 188Planul lui Streinu-Cercel: Izolarea în casă, pentru 3 luni, a persoanelor peste 40 de ani 302

Alcoolul produce schimbări uriase în corp şi creier: „Sunt afectate memoria, judecata, emoţia, şi viziunea” 4729Cele mai emoționante sculpturi din lume dedicate mamelor! 20015 fotografii sincere pentru oricine este dezamăgit de această lume 325Vaccinul românesc Polidin revine în farmacii. Când va fi produs și când va apărea 706Cele 9 neveste ale conducătorilor din Orientul Mijlociu: cum arată și cine sunt 173320 bebelușii de animale sălbatice care vă pot fura inima 1142Trei cetățeni români, căutați de poliția austriacă. Îi cunoașteți? 2422Acest cantec iti va UNGE SUFLETUL !! Emilia Ghinescu - Cand plang ochii unei mame.. Vezi VIDEO 31496
SuperClipuri.com 2022