SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Problema simpla care da batai de cap adultilor. Unde SE INCURCA cei care gresesc raspunsul?
Cat fac 18÷9(9-7) = ?

Aceasta problema simpla de clasa a treia a generat milioane de discutii in contradictoriu pe retelele de socializare. Si nu doar in Romania. Oameni din lumea intreaga au comentat pe Facebook, Twitter, YouTube etc. Multi dintre ei, insa, au dat raspunsul gresit. Iata unde se incurca cei care gresesc si care este raspunsul corect.

Iata mai jos cum se poate obtine rezultatul!

Varianta 1 de raspuns
Ordinea operatiilor

Mai intai se rezolva paranteza. Asadar:

18÷9(9-7)= 18÷9x(2). Pana aici totul este clar. Apoi apar discutiile in contradictoriu.

Raspunsul corect este 4
Dupa eliminarea parantezelor exercitiul devine:

18÷9×2.

Apoi rezolvam respectand ordinea operatiilor.

= 2×2

= 4

Varianta 2 de raspuns
Fractia

Celalalt rezultat este 1

Daca pastram paranteza exercitiul devine:

18

____

9(2)

In acest caz inmultim mai intai 9 cu cifra din paranteza. Asadar, obtinem:

18

= ____

18

= 1

CONCLUZIE
Desi calculele sunt corecte, totusi, acest tip de exercitii nu se da la examene sau teste, tocmai pentru a nu induce in eroare elevii.

Acum, in exercitii se specifica clar daca este vorba de un exercitiu in care se respecta ordinea operatiilor sau daca este vorba de o fractie, prin prezenta liniei de fractie.

Avand in vedere ca in exercitiu nu apare linia de fractie, exercitiul se rezolva prin respectarea ordinii operatiilor, iar raspunsul corect ramane 4.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

„Sunt femeia de serviciu la scoala unde invata fata mea. Copiii fac mereu glume rautacioase. Intr-o zi i-au aruncat penarul in cosul de gunoi si au zis ca oricum vine mama ta sa arunce mizeria din clasa. m-am dus a doua zi in clasa si nu m-am putut abtine.” Ce a facut femeia in acel moment: 32325 trăsături pe care bărbații le caută la o soție 410

Pentru binele României, prefer să iasă armata în strada! 154Opreşte îmbătrânirea în 20 de zile urmand aceste reguli! 222113 Dovezi că un zâmbet frumos schimbă totul 1064Un barbat si-a pus sotia sa aleaga intre el si cainii ei, iar femeia a rămas cu câinii 1033O facem pentru noi înșine. Psihologii ne explică cum să iertăm și să uităm răul 14120 de persoane care s-au schimbat atat de mult incat nu le mai recunosti 304725 de persoane care sunt pe cale să aibă o iesire nervoasă 29Localnicii refuză să ajute câinele paralizat, până când o turistă îl vede târându-se pe plajă 471
SuperClipuri.com 2022