SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Savanții afirmă că oamenii trecuți de 40 de ani, nu trebuie să lucreze mai mult de 3 zile pe săptămână!
Un studiu efectuat la Universitatea Melbourne a demonstrat că oamenii care au trecut de 40 de ani, au un randament de muncă mult mai productiv, dacă lucrează doar 3 zile săptămânal.

Oare acest lucru înseamnă că persoanele mai în vârstă muncesc mai puțin eficient decât cei tineri?

În cadrul studiului australian, cercetătorii au implicat circa 3500 femei și 300 bărbați care se află la etapa vârstei a doua. În cadrul testării, savanții s-au axat, mai ales, pe abilitățile precum: raționalizarea abstractă, raționalizarea executivă și memoria, pentru a depista calitatea muncii acestora.

În rezultat, participanții au arătat indici extraproductivi când lucrau doar 25 ore săptămânal. În schimb, performanța acestora s-a redus considerabil când aceștia au început să lucreze 55 ore săptămânal.

Cauzele performanței reduse
Motivul pentru care productivitatea participanților a scăzut atât de mult a fost, fără îndoială, lenea și stresul. Unul dintre cercetătorii de bază al studiului Colin McKenzie afirmă că nivelul stimulării intelectuale depinde de numărul de ore în care suntem implicați fizic sau cognitiv.

Chiar dacă, în realitate, orice gen de afectivitate intelectuală depinde, în mare parte, de muncă, totuși un număr exagerat de ore de lucru, poate cauza oboseală împovărătoare.

De ce orele de lucru ne afectează creierul?

În mod sigur că lucrând peste 30 de ore pe săptămână, reprezentații vârstei mijlocii sunt supuși unui efect negativ pronunțat.

Dar numărul de ore variază în dependență de munca pe care o efectuați și de condițiile în care vă efectuați activitatea, de aceea nu putem afirma cert că duceți un mod de viață nesănătos, în acest sens, totuși, putem afirma că ajungând la 40 de ani, nu mai avem același randament de muncă ca la 20 de ani, și ar fi cazul să ne remedităm prioritățile.

Iată de ce nu întotdeauna e bine să ne subordonăm statului care ne obligă să muncim până la 67 de ani, cu aceeași productivitate de cândva, ci trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, pentru a evita multe probleme nedorite.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Baiatul are doar 4 anisori.. dar cand CANTA te lasa cu GURA CASCATA - VIDEO 1144In Romania se afla cea mai inalta cruce care este amplasta pe varful unui munte!! Povestea insa este una emotionanta! 228

Șefii din Poliție, puși să dea extemporal la ordonanțele militare din criza COVID-19. Polițiștii acuză că au fost testați „la grămadă” 1330 de fotografii rare pe care nu le veți vedea nicioddata în cărțile de istorie 4144Felicitări! O tânără poliţista a făcut un gest de milioane pentru un bătrân care vrea să moară în propriul pat! Gestul ei a fost unul fabulos 33Mesajul lui Adi Despot, la Sibiu: “Viitorul poate exista şi poate fi frumos” 5819 oameni care și-au perfecționat abilitățile de leneși 97110 citate filozofice, despre viață, care dezvăluie adevărurile pe care le neglijăm adesea 151Inainte de a merge la școală, un băiat de 10 ani ajută o căprioară oarbă să caute de mâncare si face asta zi de zi 5347E dovedit ştiinţific: bărbaţii cu burtă trăiesc mai mult si sunt mai atractivi pentru femeile frumoase 763
SuperClipuri.com 2022